Marius Vizer face loby pentru ca Jocurile Olimpice să ajungă în Qatar

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Judo de la Doha a avut loc luni, în prezenţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Judo, românul Marius Vizer.

108 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer face loby pentru ca Jocurile Olimpice să ajungă în Qatar

Marius Vizer face loby pentru ca Jocurile Olimpice să ajungă în Qatar

La cea mai importantă competiţie a anului s-au înscris 657 de sportivi din 99 de tari. Pe tatamiul din Ali Bin Hamad al-Attiyah Arena România va avea o delegaţie formată din nouă sportivi: Florentina Ivănescu (-63 kg), Serafima Moscalu (-70 kg) – la feminin şi Laris Borş (-66 kg), Adrian Şulcă (-73 kg), Alexandru Raicu (-73 kg), Alex Creţ (-90 kg), Asley Gonzalez (-100 kg), Mircea Croitoru şi Vlăduţ Simionescu (ambii +100 kg) – la masculin.

Acestora li se adaugă Alexandra Pop şi Alexandra Mazilu care vor concura la întrecerea pe echipe mixt. Staff-ul tehnic este format din antrenorii Andreica Gianina şi Morar Emil, medicul Mirela Pop şi kinetoterapeutul Mihai Hanaş.

La ceremonia de deschidere ce a avut loc luni, preşedintele IJF, Marius Vizer, a insistat asupra faptului că Jocurile Olimpice ar trebui să ajungă la Doha "cât mai curând".

În discursul său, Vizer a subliniat că sportul "nu are loc pentru război, politică şi discriminare"

"Astăzi trăim un moment dificil, o confruntare specială care afectează ordinea mondială", a declarat Vizer.

"Trebuie să păstrăm sportul în siguranţă. Sportul nu are loc pentru război, politică şi discriminare.

"Trebuie să fim uniţi pentru a fi un model pentru generaţia următoare şi pentru a-i inspira pe liderii de astăzi cum să aducă pacea şi stabilitatea în lume."

Programul românilor la Campionatul Mondial

Luni, 8 mai – Laris Borş (-66 kg)
Marţi 9 mai – Adrian Şulcă, Alexandru Raicu (-73 kg)
Miercuri, 10 mai – Florentina Ivănescu (-63 kg)
Joi, 11 mai – Serafima Moscalu (-70 kg), Alex Creţ (-90 kg)
Vineri, 12 mai – Asley Gonzalez (-100 kg)
Sâmbătă, 13 mai – Vlăduţ Simionescu, Mircea Croitoru (+100 kg)
Duminică, 14 mai – Echipe mixt

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marius vizer,
doha,
judo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici