Mark Cavendish a câştigat etapa a 11-a din Turul Franţei, a treia în această ediţie

Rutierul britanic Mark Cavendish (Columbia) s-a impus, joi, în cea de-a unsprezecea etapă a Turului Franţei, în timp ce luxemburghezul Andy Schleck (Saxo Bank) şi-a păstrat poziţia de lider în clasamentul general.

15 afișări
Imaginea articolului Mark Cavendish a câştigat etapa a 11-a din Turul Franţei, a treia în această ediţie

Mark Cavendish a câştigat etapa a 11-a din Turul Franţei, a treia în această ediţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mark Cavendish, care a obţinut a treia victorie în această ediţie a competiţiei franceze, după cele de la Montargis (a 5-a etapă) şi de la Gueugnon (a 6-a etapă), a terminat etapa a 11-a, desfăşurată pe distanţa a 184,5 kilometri, între localităţile Sisteron şi Bourg-les-Valence, cu timpul de 4 ore, 42 de minute şi 29 de secunde.

Cavendish a fost urmat, joi, la linia de sosire de italianul Alessandro Petacchi şi americanul Tyler Farrar.

După cea de-a 11 etapă, situaţia din fruntea clasamentului general a rămas neschimbată, Andy Schleck menţinându-se în frunte, având un avantaj faţă de al doilea clasat, spaniolul Alberto Contador (Astana), de 41 de secunde. Locul trei îi revine tot spaniolului Samuel Sanchez (Euskaltel), cu 2 minute şi 45 de secunde întârziere.

Norvegianul Thor Hushovd (Cervelo), clasat al şaptelea în etapa de astăzi, şi-a pierdut tricoul verde, care i-a revenit lui Alessandro Petacchi, iar tricoul alb cu buline a rămas în posesia francezului Jerome Pineau (Quick Step).

Australianul Mark Renshaw (Columbia) a fost descalificat din Turul Franţei, pentru comportamentul său la sosirea în etapa a 11-a, a declarat directorul cursei, Jean-François Pescheux. Renshaw l-a lovit de mai multe ori cu capul pe neo-zeelandezul Julian Dean.

Cea de-a 12-a etapă va avea loc vineri, între localităţile Bourg les Valence şi Mende, pe distanţa de 210,5 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici