Massa va părăsi, duminică, spitalul din Budapesta

Pilotul brazilian Felipe Massa, rănit în timpul calificărilor de la Marele Premiu al Ungariei, va părăsi, duminică, spitalul din Budapesta, unde a fost internat, şi îşi va petrece perioada de convalescenţă în Brazilia, a declarat, joi, directorul spitalului AEK, Istvan Szilvassy.

31 afișări
Imaginea articolului Massa va părăsi, duminică, spitalul din Budapesta

Massa va părăsi, duminică, spitalul din Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Condiţia sa fizică îi permite această deplasare: nu există nicio problemă neurologică serioasă pentru moment. Cred că prima fază a convalescenţei poate debuta acum", a precizat, pentru postul de televiziune m1, medicul neurolog Attila Toth.

Totuşi, în cursul zilei de joi, medicul personal al lui Massa, Dino Altman, a declarat că pilotul brazilian va rămâne în convalescenţă în spitalul militar AEK din Budapesta. "Deocamdată el va rămâne în Ungaria şi încă nu s-a luat nicio decizie. Obiectivul nostru este ca el să îşi recapete forţele. Cred că, atunci când se va simţi mai bine, va pleca direct acasă", a spus Altman.

Potrivit postului de televiziune m1, Felipe Massa va fi transportat cu un elicopter, duminică, până la aeroportul Budapesta Ferihegy, după care va călători până în Brazilia la bordul unui avion sanitar.

Felipe Massa a fost lovit în cap, sâmbătă, în calificările de la Hungaroring, de o bucată dintr-un amortizor al unui monopost Brawn GP condus de compatriotul său Rubens Barrichello, care se afla pe circuit chiar în faţa maşini pilotate de vicecampionul mondial, ce rula cu mai mult de 250 km/h. Massa, care a suferit răni la craniu şi la un ochi, şi-a pierdut cunoştinţa, fiind dus la un spital din Budapesta, unde a fost operat. Massa a părăsit, miercuri, secţia de terapie intensivă a spitalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici