Mats Hummels părăseşte Borussia Dortmund

  • Borussia Dortmund a confirmat vineri că Mats Hummels părăseşte clubul.
  • Cele două părţi se vor despărţi atunci când contractul fundaşului va expira la sfârşitul lunii iunie.
Urmărește
237 afișări
Imaginea articolului Mats Hummels părăseşte Borussia Dortmund

Sursa foto: Facebook

Galben-negrii au confirmat că veteranul fundaş central va părăsi clubul în urma unui transfer liber de contract, după mai bine de 13 ani petrecuţi alături de ei.

„Dragi fani, timpul meu în galben-negru se apropie de sfârşit după mai bine de 13 ani. A fost o mare onoare şi o mare plăcere pentru mine să joc pentru BVB atât de mult timp şi să fac parte din călătoria de pe locul 13 în ianuarie 2008 până la ceea ce este Borussia Dortmund astăzi. Acest club şi fanii săi sunt ceva foarte special - iar pentru mine şi mai mult", a declarat Mats Hummels.

„Aş dori, de asemenea, să le mulţumesc tuturor angajaţilor BVB care fac o treabă atât de bună pentru acest club şi, bineînţeles, nenumăraţilor antrenori grozavi şi jucătorilor fantastici pe care i-am întâlnit aici. Le ţin pumnii pentru a ne reîntâlni cu toţii pe Borsigplatz cât mai curând posibil. Până atunci, vă voi încuraja de la distanţă şi, sper, din când în când, pe stadion. Îmi va fi dor de voi".

Directorul general pentru sport al Borussiei Dortmund, Lars Ricken, îl descrie pe Hummels ca fiind o „forţă motrice" pentru Borussia Dortmund în ultimii 15 ani.

„A câştigat multe titluri, punctul său personal culminant a fost cu siguranţă triumful de la Cupa Mondială din 2014. Jocul defensiv central al lui Mats a fost şi este excepţional, iar generaţii de jucători şi-ar fi dorit să aibă avantajul său. Acum, drumurile noastre se despart şi nu este niciodată uşor pentru nimeni dintre cei implicaţi să ia astfel de decizii. Mats va face parte pentru totdeauna din cărţile de istorie ale BVB. Îi datorăm multe acestui jucător, iar Mats datorează, de asemenea, multe acestui club extraordinar. Îi urăm toate cele bune pentru viitor".

Hummels a jucat de 508 ori pentru Dortmund, marcând 38 de goluri şi oferind 23 de pase de gol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici