Matuzalem va trebui să plătească 12 milioane de euro clubului Şahtior

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis, marţi, că jucătorul brazilian Matuzalem va trebui să plătească suma de aproape 12 milioane de euro clubului Şahtior Doneţk pentru că a pus capăt unilateral contractului cu gruparea ucraineană, în iulie 2007, informează AFP.

3 afișări

Brazilianul, care era sub contract până la 1 iulie 2009, a informat clubul Şahtior la 2 iulie 2007 de decizia de a rezilia contractul pentru a semna cu Real Zaragoza, lucru pe care l-a şi făcut la 19 iulie 2007.

În urma retrogradării, Real Zaragoza l-a împrumutat pe Matuzalem la Lazio Roma, în iulie 2008, cu o opţiune de cumpărare de 15 milioane de euro.

Clubul ucrainean, care solicită jucătorului daune de 25 de milioane de euro, s-a adresat Camerei de Rezolvare a Litigiilor din cadrul FIFA, însă aceasta nu i-a acordat, în toamna anului 2007, decât 6,8 milioane de euro.

TAS, sesizat de Şahtior de o parte şi de Matuzalem şi Real Zaragoza de cealaltă parte, a apreciat că "rezilierea unui contract fără motiv, chiar dacă se produce în afara perioadei protejate rămâne o încălcare a obligaţiilor contractuale".

Ţinând cont de statutul jucătorul, devenit căpitan la Şahtior înainte de plecare, dar şi de valoarea opţiunii de cumpărare asociate împrumutului brazilianului la Lazio un an mai târziu, tribunalul a decis că Matuzalem va trebui să plătească 11.858.934 de euro fostului său club, plus dobânda de 5% pe an, începând de la 5 iulie 2007.

Clubul Real Zaragoza a fost declarat "responsabil solidar pentru plata acestei sume".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici