Mauricio Pochettino a fost numit oficial noul antrenor al lui Chelsea

Chelsea a confirmat luni numirea lui Mauricio Pochettino în funcţia de antrenor permanent al echipei sale, fostul selecţioner al lui Tottenham Hotspurs pecetluind astfel revenirea în Premier League.

369 afișări
Imaginea articolului Mauricio Pochettino a fost numit oficial noul antrenor al lui Chelsea

Mauricio Pochettino a fost numit oficial noul antrenor al lui Chelsea

Chelsea a fost în căutarea unui nou antrenor principal după ce l-a demis pe Graham Potter în aprilie, englezul rezistând doar şapte luni în funcţie după ce l-a înlocuit pe Thomas Tuchel în septembrie anul trecut. Blues ar fi purtat discuţii cu mai mulţi candidaţi, printre care Luis Enrique şi Julian Nagelsmann, iar Pochettino a ieşit în cele din urmă învingător după un proces de selecţie exhaustiv, relatează Goal.

Argentinianul a semnat un contract de doi ani cu Blues - plus o opţiune pentru un an suplimentar - după ce a acceptat să se întoarcă în Premier League, unde a avut anterior un mandat de cinci ani de succes la conducerea lui Tottenham, între 2014 şi 2019. Pochettino, care a fost, de asemenea, legat de o revenire la Spurs, a rămas fără loc de muncă de când a fost concediat de Paris Saint-Germain vara trecută. Acum va încerca să revigoreze rezultatele unei echipe Chelsea care a suferit o campanie dezastruoasă în sezonul 2022-23.

Pochettino şi-a luat cu el la Stamford Bridge echipa sa obişnuită, care-l include managerul adjunct şi preparatorul fizic al echipei, Jesus Perez, pe antrenorul Miguel D'Agostino şi antrenorul de portari Toni Jimenez. Fiul său Sebastiano s-a alăturat, de asemenea, lui Chelsea într-un rol de analist sportiv. Pochettino preia frâiele de la Frank Lampard, care a fost recrutat ca şef interimar la scurt timp după plecarea lui Potter.

Pochettino moşteneşte o echipă supradimensionată, după ce Blues a cheltuit 600 de milioane de lire sterline în ultimele două ferestre de transferuri. Rămâne de văzut dacă eşecul lui Chelsea de a se califica în Liga Campionilor ar putea îngreuna obţinerea de noi transferuri în această vară, dar prima sarcină a lui Pochettino va fi să evalueze care dintrejucătorii neperformanţi ai echipei actuale ar trebui să fie lăsaţi să plece.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici