Mauricio Pochettino, este oficial noul antrenor Paris Saint-Germain

  • Paris Saint-Germain a anunţat sâmbătă numirea lui Mauricio Pochettino ca antrenor principal.
  • Argentinianul a semnat un contract cu clubul din capitala Franţei până la 30 iunie 2022, cu opţiune de prelungire cu un an, anunţă site-ul oficial al clubului.
546 afișări
Imaginea articolului Mauricio Pochettino, este oficial noul antrenor Paris Saint-Germain

Mauricio Pochettino, în vârstă de 48 de ani, are un istoric comun cu Paris Saint-Germain, unde, în calitate de fundaş central şi căpitan, a jucat 95 de partide pentru Rouge & Bleu între 2001 şi 2003, marcând 6 goluri.

Pochettino a început fotbalul profesionist la Newell’s Old Boys, în Argentina natală, înainte de a se muta în Europa pentru a juca la Espanyol FC şi apoi la Paris Saint-Germain.

Născut în Murphy, Argentina, a câştigat 20 de trofee şi a marcat 2 goluri pentru ţara sa. Spiritul său de luptător l-a făcut un favorit al suporterilor de pe Parc du Prince.

După ce s-a retras, Mauricio Pochettino şi-a început cariera de antrenor la Espanyol FC, unde a activat între 2009 şi 2012. A continuat în Anglia, activând din 2013 până în 2014 la Southampton şi apoi la Tottenham Hotspur, din 2014 până în 2019, echipă pe care a dus-o pentru prima dată într-o finală a Ligii Campionilor, în sezonul 2018/19, pierdută în faţa lui Liverpool.

Pochettino va avea prima sa sesiune de antrenamente duminică, după pauza de iarnă din campionatul francez.

„Sunt foarte fericit şi onorat să devin noul antrenor al lui Paris Saint-Germain", a spus Mauricio Pochettino după semnarea contractului. „Mă întorc astăzi la PSG cu multă ambiţie şi umilinţă şi sunt dornic să lucrez cu unii dintre cei mai talentaţi jucători din lume. Această echipă are un potenţial fantastic, iar echipa mea şi eu vom face tot ce putem pentru a obţine tot ce este mai bun pentru Paris Saint-Germain în toate competiţiile. De asemenea, vom face tot posibilul să dăm echipei noastre identitatea de joc combativă atât de apreciată de fanii parizieni”, a adăugat acesta.

„Suntem foarte încântaţi să-l primim pe Mauricio Pochettino în calitate de antrenor al echipei”, a declarat Nasser Al-Khelaïfi, preşedinte şi CEO al Paris Saint-Germain. „Sunt mândru să-l văd pe fostul nostru
căpitan întorcându-se la Paris Saint-Germain, deoarece clubul a rămas întotdeauna casa lui. Întoarcerea lui Mauricio se potriveşte perfect ambiţiilor noastre şi va fi un alt capitol interesant pentru club şi o revenire de care fanii se vor bucura cu siguranţă. Odată cu numirea lui Mauricio Pochettino, Paris Saint-Germain se angajează să continue să construiască şi să performeze în următorii ani”, a mai spus şeful PSG.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici