Max Mosley: Decizia în cazul McLaren-Mercedes este "perfect echitabilă"

Preşedintele FIA, Max Mosley, a apreciat drept "perfect echitabilă" sancţiunea impusă echipei McLaren-Mercedes, care a fost sancţionată cu trei etape de suspendare, însă pedeapsa va fi aplicată doar dacă echipa va recidiva, informează AFP.

"McLaren a făcut dovada unei schimbări radicale de atitudine, care nu mai are nicio legătură cu ce s-a întâmplat înainte. În aceste condiţii, este mai bine să întoarcem pagina. Cu excepţia situaţiei în care aşa ceva se va repeta, această afacere este închisă", a declarat preşedintele FIA după decizia Consiliului Mondial, reunit la Paris.

Consiliul Mondial al Federaţiei Internaţionale de Automobilism a decis, miercuri, să sancţioneze cu trei etape de suspendare team-ul McLaren-Mercedes, însă pedeapsa va fi aplicată doar dacă echipa va recidiva sau dacă vor apărea noi probe în cazul Hamilton-Trulli. Oficialii echipei McLaren-Mercedes au fost convocaţi, miercuri, la Paris, în faţa Consiliului Mondial, pentru a da explicaţii cu privire la faptul că au minţit în cazul incidentului dintre Lewis Hamilton şi Jarno Trulli, petrecut în cadrul Marelui Premiu al Australiei.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Mercedes Motorsport, Norbert Haug, s-a arătat mulţumit de această decizie. "Echipa noastră a cooperat într-o manieră foarte deschisă şi sinceră cu FIA. Membrii Consiliului Mondial au ţinut cont de asta, această afacere fiind acum clasată. Aşa este mai bine pentru spectatori. A fost un verdict echitabil, vom fi atenţi să nu mai ajungem în astfel de situaţii".

În ultimele tururi ale cursei de la Melbourne, din 29 martie, Jarno Trulli de la Toyota, aflat pe locul trei, a ieşit din greşeală în afara pistei, într-un moment în care piloţii rulau în spatele Safety Car-ului. Hamilton, care era al patrulea, l-a depăşit pe Trulli, însă de la boxe i s-a comunicat să-l lase pe italian să-şi recapete poziţia. Britanicul a încetinit foarte mult, astfel că Trulli a fost forţat să-l depăşească. Iniţial, comisarii cursei australiene au considerat depăşirea lui Trulli ca fiind neregulamentară, penalizându-l cu 25 de secunde, decizie în urma căreia italianul a pierdut locul trei şi a ieşit din puncte la Marele Premiu al Australiei.

Ulterior, FIA a hotărât să-l excludă pe Hamilton şi să-l repună în drepturi pe Trulli, după ce comisarii de cursă au studiat înregistrarea convorbirilor dintre campionul mondial en-titre şi staful echipei de la boxe, din care reiese clar că britanicului i s-a cerut să procedeze aşa cum a făcut-o. Aceste înregistrări nu au fost studiate la primele audieri, cei de la McLaren susţinând atunci că Trulli a depăşit intenţionat.

În urma descalificării lui Hamilton, echipa McLaren-Mercedes l-a suspendat din funcţie pe directorul sportiv Dave Ryan, care îl însoţise pe Hamilton la audierile de duminică, de la finalul cursei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici