Max Verstappen de la Red Bull a câştigat al treilea titlu în Formula 1

Pilotul Max Verstappen de la Red Bull a câştigat sâmbătă, în Qatar, al treilea său titlu în Formula 1.

348 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen de la Red Bull a câştigat al treilea titlu în Formula 1

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Max Verstappen, de la Red Bull, şi-a asigurat al treilea titlu de campion mondial de Formula 1, după ce colegul său de echipă şi singurul rival la titlu, Sergio Perez, a ratat Marele Premiu al Qatarului.

Mexicanul Perez trebuia să termine în primele trei locuri pentru a păstra competiţia deschisă pentru încă o zi, dar a pornit al optulea şi a coborât pe locul 11 înainte de a se încurca cu Esteban Ocon de la Alpine şi Nico Hulkenberg de la Haas în turul 11.

Acest lucru a însemnat că Verstappen, care se afla pe locul al treilea în acel moment şi care a ajuns pe locul al doilea şi la 1,8 secunde în spatele lui Oscar Piastri de la McLaren, este campion pentru al treilea an consecutiv.

„Max, eşti de trei ori campion mondial", a spus şeful echipei, Christian Horner, prin radio, când Verstappen a trecut linia de sosire, potrivit Reuters.

Verstappen a câştigat 13 din cele 16 mari premii de până acum, inclusiv 10 la rând.

„Da, incredibil, băieţi. Nu ştiu ce să spun. Vă mulţumesc că mi-aţi oferit o astfel de maşină. A fost foarte distractiv anul acesta", a răspuns Max Verstappen.

Pilotul olandez, în vârstă de 26 de ani, a devenit al doilea cel mai tânăr triplu campion mondial după germanul Sebastian Vettel, care a obţinut a treia dintre cele patru titluri cu Red Bull în 2012, la vârsta de 25 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici