Mbappe clarifică situaţia de la PSG: „Nu am cerut să fiu vândut la Real Madrid”

Kylian Mbappe a declarat că nu i-a cerut niciodată lui Paris St Germain să îi permită să se transfere la Real Madrid în sezonul apropiat, confirmând că este fericit să joace în capitala Franţei în sezonul următor, dar că nu îşi va prelungi contractul cu campioana din Ligue 1.

345 afișări
Imaginea articolului Mbappe clarifică situaţia de la PSG: „Nu am cerut să fiu vândut la Real Madrid”

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Mbappe a stârnit vâlvă atunci când a trimis o scrisoare clubului în care a declarat că nu are intenţia de a-şi prelungi contractul cu PSG, care expiră în 2024, dacă nu activează clauza care îi va prelungi înţelegerea cu încă 12 luni.

PSG se află într-o încurcătură, deoarece riscă să-l piardă pe Mbappe gratis în iunie 2024. De asemenea, el va fi liber să semneze un acord precontractual cu un nou club începând din ianuarie, dacă va decide să îşi ducă la bun sfârşit anul rămas din contract la PSG.

"Nu am cerut nici să fiu vândut, nici să merg la Real Madrid", a declarat Mbappe pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

"Am confirmat doar că nu vreau să activez anul suplimentar prevăzut în contract. Nu am vorbit niciodată despre o reînnoire cu PSG, dar sunt fericit să rămân aici în sezonul următor".

Cu toate acestea, dacă Mbappe rămâne până la finalul sezonului 2023-24, clubul francez nu va putea recupera nimic din suma de 180 de milioane de euro cheltuită în 2017 pentru a-l transfera pe atacant de la AS Monaco.

Real Madrid l-a curtat pe Mbappe în trecut, dar nu a reuşit să obţină semnătura jucătorului de 24 de ani, care a semnat o prelungire a contractului cu PSG în luna mai a anului trecut.

Cu toate acestea, clubul spaniol îşi reconstruieşte echipa după ce a pierdut mai mulţi jucători de atac, inclusiv câştigătorul Balonului de Aur Karim Benzema, şi ar putea să îşi îndrepte privirea către Mbappe, care a terminat pe primul loc în topul marcatorilor din Ligue 1 în ultimele cinci sezoane.

PSG va dori, de asemenea, să evite o reconstrucţie completă a liniei de atac după ce l-a pierdut pe Lionel Messi, transferat gratuit, câştigătorul argentinian al Cupei Mondiale alegând să nu-şi prelungească contractul la finalul sezonului.

Messi a fost huiduit de fanii lui PSG spre finalul sezonului, după eliminarea din optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar Mbappe a declarat că septuplul câştigător al Balonului de Aur nu a primit respectul pe care îl merita în Franţa.

"Vorbim despre potenţialul cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Nu este niciodată o veste bună când cineva ca Messi pleacă", a spus Mbappe.

"Personal, nu prea înţeleg de ce atât de mulţi oameni au fost atât de uşuraţi că a plecat... Este păcat, dar aşa a fost. Va trebui să facem tot ce putem pentru a-l înlocui".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici