McEnroe: Am pierdut de câteva ori în faţa lui Năstase, dar nu-mi mai amintesc nimic de acele meciuri

John McEnroe, fost lider al clasamentului mondial, a sosit la Bucureşti şi va juca, marţi, două partide demonstrative în cadrul manifestărilor legate de BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se desfăşoară la Arenele BNR din Capitală.

657 afișări
Imaginea articolului McEnroe: Am pierdut de câteva ori în faţa lui Năstase, dar nu-mi mai amintesc nimic de acele meciuri

John McEnroe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

McEnroe a afirmat în glumă că nu-şi mai aminteşte nimic de meciurile pe care le-a pierdut în faţa celui mai bun jucător român de tenis, Ilie Năstase. "Nu am mai fost de aproape 30 de ani la Bucureşti. Am vrut de mai multe ori să revin aici, dar programul nu mi-a permis. Am găsit oraşul mult schimbat de atunci. Cred că astăzi va fi o zi reuşită. Am jucat cu Ilie de multe ori, m-a învins de câteva ori, dar de acele meciuri nu îmi mai amintesc nimic. Am învăţat multe de la Ilie", a spus McEnroe, într-o conferinţă de presă, adăugând că Năstase avea un succes mai mare la fete.

El a adăugat că nu a considerat practicarea tenisului drept o meserie şi că întotdeauna şi-a dorit să-şi reprezinte ţara evoluând în Cupa Davis. "Mi-a plăcut să practic sportul şi acum practic mai multe sporturi. M-am apropiat de tenis deoarece locuiam aproape de un club de tenis. Probabil că tenisul a fost sportul pe care ştiam să-l fac cel mai bine. Nu am privit tenisul ca o meserie, am făcut-o cu plăcere. Mi-am dorit întotdeauna să joc în Cupa Davis, să-mi reprezint ţara, dar acum văd că jucătorii cei mai buni nu prea mai sunt interesaţi de această competiţie. Nu ştiu care este situaţia aici", a precizat americanul.

Năstase şi-a amintit de un meci "memorabil" disputat cu John McEnroe. "Cel mai disputat meci între noi a avut loc în 1979, în turul doi al US Open, când el începea să câştige turnee de Grand Slam. Eu eram antrenat atunci de un fost mare jucător, Roy Emerson, şi el mi-a spus «nu ai nicio şansă să-l baţi, dar enervează-l puţin». La un moment dat nu am mai putut şi m-am întins pe spate. Arbitrul mi-a spus să mă ridic, altfel mă dă afară. Erau 20.000 de spectatori, era un singur meci, la ora 19.00. Spectatorii au început să arunce cu sticle, cutii de coca cola. Poliţia fost alertată, oamenii voiau banii înapoi. Arbitrul m-a dat afară. A venit un oficial, a schimbat arbitrul de scaun şi m-au pus din nou să joc meciul. Apoi a început John. Nu ştiu ce a făcut, a spart racheta şi l-a dat pe el afară. Până la urmă am jucat vreo cinci ore jumătate şi m-a bătut în patru seturi. Era noapte şi nu ştiam unde să mergem după meci. Am mers la un McDonalds, noi ăştia patru care ne certasem să ne scoatem ochii, cu două gagici. Aşa s-a terminat meciul", a povestit Năstase.

În cariera lor Năstase şi McEnroe s-au întâlnit de nouă ori şi de şase ori a câştigat americanul. Meciul la care face referire Năstase s-a disputat în turul doi al turneului US Open şi s-a încheiat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. Fostul număr unu american a mai fost în România cu ocazia întâlnirii de Cupa Davis care a avut loc în 1984 la în capitala României. McEnroe s-a impus şi în acel meci, ultimul dintre cei doi la nivel de jucători profesionişti, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-2.

Întrebat ce părere are despre ideea de a juca pe suprafeţe cu zgură albastră, aşa cum se va întâmpla la turneul de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, Năstase a răspuns: "Nu mai joc şi ar trebui întrebaţi jucătorii. În SUA se joacă pe zgură verde, deci nu văd de ce nu s-ar juca şi pe zgură albastră. Cine pune banul cam face totul. Nu putem să-l certăm pe Ţiriac că încearcă asta. Unii jucători protestează, dar iau banii".

La rândul său, Mansour Bahrami a reafirmat că se bucură pentru faptul că se află din nou la Bucureşti. "Suntem buni prieteni (n.r. - cu John McEnroe). Peste tot, iranienii şi americanii sunt prieteni. Mă bucur să mă aflu aici, întotdeauna m-am simţit bine la Bucureşti", a afirmat cu simţul umorului fostul jucător iranian.

McEnroe va participa la o sesiune de autografe la standul Enel de la Arenele BNR, la ora 17.45. Apoi, la ora 19.00, McEnroe va juca un meci demostrativ cu Andrei Pavel, cu durata de un set, întâlnire urmată de o partidă de dublu la care vor participa şi Mansour Bahrami şi Ilie Năstase.

Organizatorii anunţă că la aceste partide sunt disponibile până în 500 de bilete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici