McLaren a făcut apel la decizia FIA de nu sancţiona BMW-Sauber şi Williams

Titlul mondial obţinut de finlandezul Kimi Raikkonen în urma rezultatelor de la Marele Premiu al Braziliei se află în suspans, după ce McLaren a făcut apel la decizia FIA de a nu sancţiona echipele BMW-Sauber şi Williams, care ar fi încălcat regulamentul privind combustibilul, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului McLaren a făcut apel la decizia FIA de nu sancţiona BMW-Sauber şi Williams

McLaren a făcut apel la decizia FIA de nu sancţiona BMW-Sauber şi Williams

Raikkonen (Ferrari) a câştigat titlul mondial în condiţiile în care pleca în GP-ul Braziliei cu a treia şansă, după Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, de la McLaren-Mercedes. Finlandezul s-a clasat pe prima poziţie la Sao Paulo, fiind urmat de coechipierul său, Felipe Massa, şi pe dublul campion mondial Fernando Alonso (McLaren). Locul patru a revenit germanului Nico Rosberg (Williams), în timp ce poziţia a cincea a fost ocupată de polonezul Robert Kubica (BMW-Sauber). Nick Heidfeld (BMW-Sauber) a ocupat locul şase, pe poziţia a şaptea clasându-se britanicul Lewis Hamilton (McLaren).

La două ore de la terminarea cursei, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat că a convocat echipele Williams şi BMW-Sauber pentru o eventuală încălcare a regulamentului. La ora 24.00 GMT, FIA a decis să nu se ia nicio măsură, oficializând titlul lui Raikkonen. "Fără ca suspiciunile să fie risipite, există îndoieli în privinţa temperaturii carburantului folosit de maşini, precum şi a temperaturii ambiante şi de aceea este imposibil să se hotărască o penalizare". Ancheta a fost declanşată deoarece "temperatura combustibilului folosit la maşina 9 (a lui Heidfeld), 10 (Kubica), 16 (Rosberg) şi 17 (Kazuki Nakajima) era cu peste zece grade mai mică decât cea ambiantă". După luarea acestei decizii de a nu fi sancţionate echipele Williams şi BMW-Sauber, echipa McLaren a anunţat că face apel.

Curtea de Apel internaţională a FIA se va reuni la o dată ce urmează să fie stabilită, pentru a studia acest caz. În cazul în care piloţii echipelor BMW-Sauber şi Williams vor fi sancţionaţi, titlul mondial i-ar putea reveni britanicului Lewis Hamilton, care a ocupat locul 7 pe circuitul Interlagos.

Regulamentul interzice ca temperatura carburantului să fie prea mică, deoarece volumul i se micşorează şi frigul îi îmbunătăţeşte proprietăţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici