McLaren îi oferă un an de contract lui Fernando Alonso (presă)

Cotidianul spaniol As scrie, miercuri, că echipa McLaren-Mercedes i-a făcut o propunere surprinzătoare lui Fernando Alonso, oferindu-i un an de contract, la doar o lună de la rezilierea înţelegerii, însă subliniază că pilotul nu este dispus să accepte promisiunile lui Ron Dennis.

2 afișări
Imaginea articolului McLaren îi oferă un an de contract lui Fernando Alonso (presă)

McLaren îi oferă un an de contract lui Fernando Alonso (presă)

"Nu sunt trei echipele care se luptă pentru Alonso, ci patru. Lupta ofertelor şi a contraofertelor creşte, iar după Red Bull, Toyota şi Renault, spaniolul s-a trezit cu surprinzătorul «cântec de sirenă» al fostei sale echipe, McLaren. Patronul Ron Dennis a întâlnit o puternică opoziţie din partea sponsorilor la decizia de a renunţa la Alonso. După ce l-a numit pe Alonso şantajist, trădător, după ce a pus în discuţie talentul său de pilot şi l-a considerat personajul negativ în 2007, în urmă cu câteva zile i-a propus un contract pentru doar un an. Cu aceleaşi condiţii economice şi sportive de dinainte", scrie As.

As notează că la primirea ofertei, Alonso nu şi-a putut stăpâni râsul, iar apoi a solicitat o înţelegere scrisă în privinţa tuturor schimbărilor pe care le vrea pentru a se întoarce. "Între aceste schimbări, Alonso vrea să-şi realizeze propria strategie în cursă, fără implicarea lui Lewis Hamilton, şi să primească garanţii că nu se vor mai întâmpla lucrurile de anul trecut. Fernando nu este dispus să revină atât timp cât Ron Dennis conduce McLaren, astfel că revenirea este aproape imposibilă", susţine As.

Publicaţia spaniolă scrie că şi viitorul altor piloţi depinde de Alonso. "Dacă spaniolul trece la Renault, Heikki Kovalainen va fi colegul lui Hamilton. Dacă se duce la Toyota sau la Red Bull, McLaren va trebui să încerce să-l angajeze pe Adrian Sutil. Dennis ar mai putea apela la Pedro de la Rosa", notează As.

Potrivit As, prima opţiune pentru Alonso este Red Bull.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici