McLaren şi-a cerut scuze pentru implicarea în cazul de spionaj ce a vizat scuderia Ferrari

Echipa de Formula 1 McLaren şi-a cerut public scuze, joi, pentru implicarea sa în cazul de spionaj ce a vizat scuderia Ferrari.

1 afișare
Imaginea articolului McLaren şi-a cerut scuze pentru implicarea în cazul de spionaj ce a vizat scuderia Ferrari

McLaren şi-a cerut scuze pentru implicarea în cazul de spionaj ce a vizat scuderia Ferrari

McLaren a confirmat că informaţii confidenţiale furate de la Ferrari au ajuns la structurile sale mai profund decât a vrut să o recunoască până în prezent.

"În lumina anchetei Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), este evident că informaţii confidenţiale, proprietate Ferrari, s-au răspândit în structurile echipei mai adânc decât am anunţat-o anterior", se arată într-un comunicat al McLaren.

"McLaren regretă că anchetele sale interne nu au scos la lumină documentele în cauză şi şi-a cerut scuze printr-un mesaj adresat World Motor Sport Council. Având în vedere acest caz, McLaren şi-a revizuit politica şi procedurile în ceea ce priveşte recrutarea de personal", se menţionează în comunicat.

Echipa Ferrari a acceptat scuzele celor de la McLaren, afirmând că ceea ce s-a întâmplat "este un caz închis din punct de vedere sportiv".

"Având în vedere scuzele prezentate de McLaren şi garanţiile pe care le-a prezentat această echipă, Ferrari respectă propunerea preşedintelui FIA de a anula reuniunea extraordinară din 14 februarie", a anunţat Scuderia într-un comunicat.

FIA urma să îşi dea acordul, în luna februarie, pentru înscrierea McLaren în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de F1, după ce ar fi verificat că monoposturile acestei echipe nu beneficiază de informaţii obţinute în urma spionajului de date ce a vizat scuderia Ferrari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici