Meci între greii tenisului: Novak Djokovic şi Roger Federer, în semifinale la Paris

Novak Djokovic, locul 2 ATP, şi Roger Federer, locul 3 ATP, se vor întâlni sâmbătă în semifinale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris după ce au trecut de Marin Cilic, respectiv Kei Nishikori. Este pentru a 47-a oară când cei doi se înfruntă.

2529 afișări
Imaginea articolului Meci între greii tenisului: Novak Djokovic şi Roger Federer, în semifinale la Paris

Novak Djokovic şi Roger Federer, în semifinale la Paris. Este pentru a 47-a oară când se întâlnesc

Roger Federer a înfruntat 328 de jucători de tenis în 1.435 de meciuri de-a lungul carierei sale de peste 20 de ani.

Elveţianul nu s-a întâlnit însă cu niciunul atât de des pe terenul de tenis precum o face cu Novak Djokovic, pe care-l înfruntă sâmbătă pentru a 47-a oară. Djokovic şi Federer au câştigat toate cele patru turnee de Grand Slam şi opt dintre titlurile la competiţiile ATP World Tour Masters 1000.

Sâmbătă însă, numărul doi mondial şi numărul trei mondial se înfruntă pentru doar a doua oară în ultimele 33 de luni. Ultima oară, Djokovic l-a învins pe Federer, scor 6-4, 6-4, în finala de la Cincinnati, pe 19 august, aducând scorul meciurilor directe câştigate la 24-22 în favoarea sa.

Sârbul, care va fi numărul 1 ATP începând de luni, 5 noiembrie, a ajuns în semifinale după ce a revenit spectaculos în faţa lui Marin Cilic, locul 7 ATP, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-un meci care a durat două ore şi 12 minute. Pentru Novak Djokovic, partida în faţa croatului a fost a 21-a câştigată consecutiv.

Roger Federer a avut o misiune mai uşoară, pe de altă parte, în faţa japonezului Kei Nishikori, locul 10 ATP, pe care l-a învins cu 6-4, 6-4, într-o partidă care a durat o oră şi 21 de minute.

Săptămâna trecută, elveţianul a câştigat turneul din localitatea sa natală, Basel, pentru a noua oară şi mai are nevoie de un titlu pentru a avea 100 de turnee în palmares.

Pentru accederea în semifinale, cei doi primesc câte 360 de puncte şi câte un cec în valoare de 240.235 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici