LIGA CAMPIONILOR  Meciul de fotbal Bayern Munchen - Barcelona FC se va disputa fără fani

Meciul pe care Barcelona îl va disputa săptămâna viitoare în deplasare la Bayern Munchen, în grupele Ligii Campionilor, se va juca fără fani, din cauza situaţiei COVID-19 care afectează landul german Bavaria, a anunţat vineri clubul din LaLiga.

279 afișări
Imaginea articolului Meciul de fotbal Bayern Munchen - Barcelona FC se va disputa fără fani

Robert Lewandowski, starul bavarezilor

Barca, a doua în grupa E, după Bayern, va înfrunta formaţia germană, pe 8 decembrie pe Allianz Arena.

"Bayern Munchen - FC Barcelona se va juca cu uşile închise", a precizat clubul spaniol.

"Meciul corespunzător celei de-a şasea runde din Liga Campionilor se va disputa fără fani pe stadion din cauza creşterii grave a cazurilor de coronavirus în regiunea germană Bavaria în ultimele săptămâni".

Meciul pe care Manchester City îl va disputa pe 7 decembrie, pe terenul celor de la RB Leipzig, se va juca, de asemenea, cu porţile închise, după ce landul german Saxonia a intrat în izolare parţială luna trecută.

Guvernul german a reintrodus joi restricţii pentru evenimentele sportive, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, şi a decis că meciurile din Bundesliga pot avea o prezenţă de doar 50% şi de maximum 15.000 de spectatori.

Autorităţile germane se tem că un al patrulea val de COVID-19 riscă să copleşească unităţile de terapie intensivă. Germania a înregistrat vineri 74.352 de noi infecţii şi 390 de decese, conform Institutului Robert Koch.

De asemenea, săptămâna trecută au fost depistate două cazuri ale noii variante Omicron în landul Bavaria din sudul Germaniei.

Bayern a precizat într-un comunicat că şi meciurile din Bundesliga de acasă cu Mainz 05 (11 decembrie) şi VfL Wolfsburg (17 decembrie) se vor juca cu uşile închise.

"Este o lovitură grea să jucăm din nou în faţa tribunelor goale de pe Allianz Arena", a declarat Jan Dreesen, membru al consiliului de administraţie al Bayern, citat de Reuters.

"Fără fani, fotbalul este doar pe jumătate la fel de frumos, ca să nu mai vorbim de consecinţele financiare. Dar trebuie să acceptăm decizia", a mai spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici