MECIUL STEAUA - CHELSEA - Presa engleză despre Mourinho la Bucureşti: "Cel fericit" s-a transformat în "Cel ţâfnos"

Reacţia nervoasă pe care antrenorul echipei Chelsea, Jose Mourinho, a avut-o în conferinţa de presă de la Arena Naţională a fost prezentată de întreaga presă internaţională, mass-media engleză remarcând că imaginea tehnicianului autointitulat "The Happy One (cel fericit)" a luat sfârşit luni.

1334 afișări
Imaginea articolului MECIUL STEAUA - CHELSEA - Presa engleză despre Mourinho la Bucureşti: "Cel fericit" s-a transformat în "Cel ţâfnos"

MECIUL STEAUA - CHELSEA - Presa engleză despre Mourinho la Bucureşti: "Cel fericit" s-a transformat în "Cel ţâfnos" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jose Mourinho, supranumit "The Special One" (cel special) în primul său mandat la Chelsea, a declarat, în vară, când a preluat pentru a doua oară conducerea tehnică a echipei londoneze, că este "The Happy One" (cel fericit), pentru că revine la un club pe care îl iubeşte.

Luni, la Bucureşti, la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Steaua, Jose Mourinho a arătat iritare când un jurnalist britanic l-a întrebat despre neconvocarea mijlocaşului belgian Kevin De Bruyne. "Este fantastic, pentru că nu mă întrebaţi nimic de Juan Mata. Trei săptămâni m-aţi întrebat de Mata, de ce nu joacă. Acum mă întrebaţi de De Bruyne. Nu sunteţi interesaţi de jucătorii care joacă, sunteţi interesaţi doar de cei care nu joacă. A fost decizia mea. Nu mi-a plăcut cum a jucat cu Swindon şi nici cum s-a antrenat. El mă cunoaşte de nouă ani (n.r. - arătând spre Frank Lampard) şi ştie că mai fac greşeli, dar încerc să fiu corect tot timpul", a spus antrenorul, înainte de a părăsi sala de conferinţe de la Arena Naţională.

"Cel ţâfnos" (n.r. - Tetchy One)", l-a ironizat Daily Mail pe Mourinho după ieşirea de la Bucureşti: "Mourinho a pus brusc capăt imaginii sale de Happy One, după ce şi-a pierdut răbdarea când i s-a cerut să explice de ce l-a lăsat acasă pe mijlocaşul Kevin de Bruyne."

Sub titlul "Probleme în paradis după ce Happy One de la Chelsea a ieşit furtunos", Herald Scotland a precizat că Mourinho nu este într-o bună dispoziţie înaintea meciului vital cu Steaua din Champions League. "Dispoziţia lui Mourinho este la fel ca vremea furtunoasă din capitala României, după ce şi-a scurtat conferinţa de presă ca să meargă să supervizeze partea finală a antrenamentului de sub acoperişul Arenei Naţionale. S-a autointitulat Happy One la revenirea pe Stamford Bridge şi până acum a fost jovial şi cordial la întrebările dinaintea meciului. Cu toate acestea, el a arătat primele semne de tensiune, având altă atitudine când a fost întrebat de absenţa lui Kevin de Bruyne", a scris sursa citată.

"La trei zile după ce a spus că el nu se poartă niciodată ca un copil în faţa mass-media, mangerul Jose Mourinho a ieşit furtunos din conferinţa de presă pentru că nu i-a plăcut să fie întrebat de Kevin de Bruyne. Când a fost întrebat de jucătorul belgian, Mourinho, care l-a acuzat, vineri, pe managerul celor de la Spurs, Andre Villas-Boas, că se comportă ca un copil în faţa mass-media, a răspuns succint, apoi s-a ridicat şi a plecat", a scris Express.

Şi mass-media internaţională a remarcat schimbarea de atitudine a lui Mourinho. "«Happy One» nu a durat prea mult. Jose Mourinho, care aşa s-a autointitulat când a revenit la Londra în această vară, şi-a regăsit atitudinea nervoasă în faţa presei, în timpul unei conferinţe organizate înaintea meciului echipei Chelsea cu Steaua", se arată în ediţia online a L'Equipe.

"Jose Mourinho continuă să creeze polemică pe unde se duce. De data aceasta el s-a înfuriat pe jurnalişti în timpul unei conferinţe de presă, organizată înainte ca echipa sa joace la Bucureşti, şi a părăsit sala după ce a fost întrebat de Kevin de Bruyne", a notat marca.com.

"Conferinţele cu Jose Mourinho nu sunt banale. Şi Special One ne-a dat ultima demosntraţie la Bucureşti, în timpul conferinţei dinaintea meciului Steaua-Chelsea din Liga Campionilor. Mourinho a părăsit sala, lăsându-l doar pe Frank Lampard să-i înfrunte pe jurnalişti, după ce a fost întrebat de De Bruyne, neconvocat alături de conaţionalul său, Hazard, care este accidentat", a precizat Gazzetta dello Sport, pe pagina sa de Internet.

Partida Steaua - Chelsea Londra, contând pentru etapa a doua a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marţi, de la ora 21.45 pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici