Medaliaţii la Jocurile Paralimpice 2016 vor fi premiaţi egal cu medaliaţii la Jocurile Olimpice 2016, a decis Guvernul

Guvernul a stabilit în şedinţa de miercuri noi cuantumuri pentru premierea sportivilor, astfel încât medaliaţii la Jocurile Paralimpice 2016 vor primi premii egale cu medaliaţii la Jocurile Olimpice 2016 pentru aceeaşi performanţă obţinută.

402 afișări
Imaginea articolului Medaliaţii la Jocurile Paralimpice 2016 vor fi premiaţi egal cu medaliaţii la Jocurile Olimpice 2016, a decis Guvernul

Medaliaţii la Jocurile Paralimpice 2016 vor fi premiaţi egal cu medaliaţii la Jocurile Olimpice 2016, a decis Guvernul

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei fizice şi sportului aprobată de Guvern creează cadrul legal pentru modificarea şi completarea normelor financiare pentru activităţi sportive, eliminându-se discriminările financiare (premiere, renta viageră, indemnizaţii de merit, etc.) ale sportivilor cu nevoi speciale faţă de ceilalţi sportivi.

De asemenea, OUG clarifică şi modul de calcul al rentelor viagere, eliminând inechităţile actuale şi stabilind un mod de calcul al rentelor lipsit de echivoc şi în concordanţă cu valoarea performanţelor obţinute. Prin această modificare, rentele aflate în plată se vor recalcula, dar nicio rentă aflată în plată nu va scădea, fiind un drept deja câştigat, subliniază Guvernul.

Totodată, Executivul a aprobat, prin hotărâre, completarea normelor financiare pentru activităţi sportive aprobate prin H.G. 1447/2007. Astfel, s-au actualizat cuantumurile cheltuielilor pentru activitatea sportivă, respectiv majorarea acestora în concordanţă cu costurile si nevoile actuale.

Sumele propuse reprezintă limita maximă pe care fiecare structură sportivă o poate alocă dacă dispune de bugetul necesar. Creşterea limitelor maxime nu presupune în mod obligatoriu o creştere a bugetului structurilor sportive, dar dă posibilitatea acestora să-şi prioritizeze şi eficientizeze cheltuielile în funcţie de obiective şi bugetul alocat, explică Palatul Victoria.

În acelaşi timp, pentru premierea rezultatelor deosebite obţinute la principalele competiţii internaţionale (Jocuri Olimpice, Jocuri Paralimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene) s-au stabilit cuantumuri fixe stimulative în concordanţă cu importanţa şi amploarea fiecărei competiţii, eliminându-se posibilitatea dublării premiilor.

Potrivit noilor reglementări, cuantumul nou propus reprezintă, de regulă, actualele valori dublate ale premiilor ce se acordă sportivilor pentru performanţele obţinute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici