MEDALIE DE AUR pentru echipajul de 8 plus 1 al României la Campionatul European

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla, aceasta fiind a şaptea performanţă consecutivă pentru sportivele tricolore la nivel continental.

634 afișări
Imaginea articolului MEDALIE DE AUR pentru echipajul de 8 plus 1 al României la Campionatul European

MEDALIE DE AUR pentru echipajul de 8 plus 1 al României la Campionatul European (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Favoritele finalei de 8 plus 1, Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi Daniela Druncea, au dominat cursa de 2000 de metri de la un capăt la altul. Echipajul României a încheiat cu timpul de 6:41.83 minute, obţinând medalia de aur, pe care a cucerit-o pentru a şaptea oară consecutiv.

Pe podium au mai urcat Germania (argint, 6:50.20 minute) şi Rusia (bronz, 6:53.32).

România a mai cucerit duminică două medalii în finalele de la Sevilla, aur prin echipajul feminin de dublu rame (Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian) şi argint prin echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci (Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea).

La ediţia din 2012 a Campionatului European, România a cucerit cinci medalii (două de aur, două de argint şi una de bronz).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici