Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8 plus 1 la Campionatele Europene de canotaj

Echipajul feminin de 8 plus 1 a câştigat duminică medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj, de la Plovdiv (Bulgaria).

313 afișări
Imaginea articolului Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8 plus 1 la Campionatele Europene de canotaj

Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8 plus 1 la Campionatele Europene de canotaj (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Echipajul românesc, format din sportivele Maria Bursuc, Ionelia Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Eniko Mironcic şi Teodora Gidoiu, a încheiat cursa de 2000 de metri cu timpul de 6:14.98 minute, performanţă care i-a adus medalia de aur. Medalia de argint a revenit Belarus (6:20.52 minute), iar cea de bronz Ucrainei (6:23.82 minute).

În prima finală a zilei, cu echipaj românesc la start, Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu au câştigat medalia de aur, la dublu rame fără cârmaci, cu timpul de 7:29.22 minute. În următoarea finală, echipajul similar masculin, format din sportivii Cristi-Ilie Pîrghie şi Alexandru Palamariu, s-a clasat pe locul 6 (6:47.90 minute). A treia finală, de patru vâsle feminin, în componenţa Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, a adus României a doua medalie, cea de bronz, fetele încheind cursa cu timpul de 6:41.61 minute.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Plovdiv - câştigarea a 1-2 medalii şi o clasare pe locurile 4-6 - a fost deja îndeplinit.

Două echipaje feminine, dublu rame fără cârmaci şi cel de 8 plus 1, sunt calificate la Jocurile Olimpice, după participarea recentă la Campionatele Mondiale, de la Bled.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici