Medaliile olimpice sunt aşteptate miercuri la Soci

Medaliile ce vor fi decernate la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă şi la Jocurile Paralimpice sunt aşteptate la Soci miercuri, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere.

194 afișări
Imaginea articolului Medaliile olimpice sunt aşteptate miercuri la Soci

Medaliile olimpice sunt aşteptate miercuri la Soci (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cele aproximativ 1.300 de medalii au fost realizate de un producător de bijuterii din Moscova. La realizarea acestora au lucrat aproximativ 30 de bijutieri şi gravori, care au folosit două tone de argint, 700 de kilograme de bronz şi şase kilograme de aur, informează olympic.org.

Medaliile sunt confecţionate din aur, argint şi bronz în combinaţie cu policarbonat transparent, ceea ce le face să fie mai uşoare.

Designul medaliilor include şi motive ce reprezintă diverse grupuri etnice şi culturi din federaţia rusă. Pe medalii poate fi văzut peisajul variat de la Soci, cu razele soarelui reflectându-se printr-o prismă ce reprezintă muntele înzăpezit pe coasta Mării Negre.

Gravorii au inclus şi alte detalii: pe partea din faţă a medaliilor se află cercurile olimpice, iar pe spate numele competiţiei în limba engleză şi logo-ul JO de la Soci, pe margine fiind gravat numele oficial al competiţiei în rusă, engleză şi franceză.

Fiecare medalie are greutatea cuprinsă între 460 şi 531 de grame, în funcţie de materialul din care este făcută. Medaliile au 10 milimetri lăţime şi un diametru de 100 de milimetri.

Medaliile vor rezista căldurii extreme şi unei forţe de strivire de opt tone.

În total, un număr record de 98 de seturi de medalii vor fi acordate în cele 15 sporturi din cadrul Jocurilor Olimpice, ce se vor disputa între 7 şi 23 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici