Medic legist: Marco Pantani a decedat în urma unui amestec de medicamente şi droguri

Decesul ciclistului italian Marco Pantani a survenit în urma unui amestec de medicamente şi droguri, a afirmat medicul legist Franco Tagliaro, într-un raport obţinut, miercuri, de AFP.

326 afișări
Imaginea articolului Medic legist: Marco Pantani a decedat în urma unui amestec de medicamente şi droguri

Marco Pantani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marco Pantani a decedat în urma unei insuficienţe cardiace acute, provocată de un amestec de medicamente şi droguri", a scris medicul legist Franco Tagliaro, consultant al Parchetului din Rimini.

Aceste noi informaţii apărute la zece ani de la moartea lui Pantani, despre care s-a spus că a survenit în urma unei supradoze cu cocaină, deschid posibilitatea unei sinucideri.

Informaţiile întăresc teza conform căreia Marco Pantani a murit singur şi nu a fost victima unui "omor voluntar", ipoteză ce a fost lansată de avocatul familiei sportivului, Antonio De Rensis.

Justiţia italiană a redeschis ancheta legată de decesul rutierului Marco Pantani, găsit mort într-o cameră de hotel în 14 februarie 2004, pentru a stabili dacă acestuia i s-a administrat o supradoză de cocaină.

Această nouă ipoteză este urmare a concluziilor unei noi expertize medico-legale a profesorului Francesco Maria Avato. Acesta susţine că "marea cantitate de drog găsită în corpul lui Pantani nu ar fi putut fi luată decât dacă era diluată în apă".

La 14 februarie 2004, Pantani, care avea 34 de ani, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Rimini. Potrivit diagnosticului de atunci al medicului legist Giuseppe Fortuni, fostul sportiv a murit din cauza unei supradoze de cocaină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici