Meme Stoica: Nu am găsit un club care să îmi ofere ce doream, dar voi reveni până la finalul sezonului

Fostul manager general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, joi, că a decis să nu accepte niciuna dintre ofertele primite de la cluburile din Liga I, deoarece acestea nu îi ofereau ceea ce îşi dorea, dar a precizat că până la finalul sezonului va lucra la o grupare.

14 afișări
Imaginea articolului Meme Stoica: Nu am găsit un club care să îmi ofere ce doream, dar voi reveni până la finalul sezonului

Meme Stoica: Nu am găsit un club care să îmi ofere ce doream, dar voi reveni până la finalul sezonului (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Am avut destul timp să evaluez ofertele primite în ultima vreme, dar şi să analizez starea fotbalului românesc, care e pe o pantă descendentă. N-am găsit un club care să-mi ofere ceea ce doream. Sunt convins că voi reveni în conducerea unui club, dar asta se va întâmpla la finalul acestui campionat sau, în caz excepţional, după cele 19 meciuri din acest an", a spus Stoica, într-o conferinţă de presă.

Mihai Stoica este de părere că patronii cluburilor din România ar trebui să angajeze profesionişti în conducere, iar aceştia să se implice mai puţin.

"Răzvan Lucescu, precum şi diriguitorii fotbalului românesc au dreptate, problemele vin de la cluburi. Atâta timp cât patronii nu înţeleg că un club trebuie condus ca afară, pentru că nu e o ruşine să copiezi, atunci fotbalul nu poate progresa. Patronul trebuie să fie mai puţin implicat în viaţa clubului şi să angajeze manageri profesionişti. Nu am găsit un club care să-mi ofere asta. Marius Stan conduce un club, iar rezultatele se văd. Galaţi, în situaţia în care e, ar trebui să se bată pentru retrogradare, iar acum e pe podium fără a aduce antrenori galactici sau mai puţin galactici. La fel este şi la Bistriţa, dar şi la Mediaş, unde poate să crească un jucător ca Eric", a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că singura ofertă concretă a primit-o din partea FC Braşov.

"Ioan Neculaie este singura persoană care m-a dorit cu adevărat în conducerea clubului, dar nu este momentul pentru mine să merg la Braşov. Am primit foarte multe mesaje din partea suporterilor Universităţii Cluj, după ce am asistat, la Sibiu, la meciul cu Oţelul Galaţi. Din păcate nu pot face parte din club penrru că nu mă pot autopropune. Am vorbit cu Florian Walter, a rămas să mă sune, dar nu a făcut-o, iar eu nu bat la uşă, nu sunt disperat ca alţii", a subliniat Stoica.

Stoica a menţionat cluburile cu care a discutat, printre acestea aflându-se Dinamo şi Astra Ploieşti.

"Îmi este foarte greu ca să merg la Dinamo, chiar dacă au trecut trei ani de când am părăsit Steaua, aş fi impocrit să spun că nu rămân stelist. Au fost discuţii, dar nimic concret. Cu CFR nu am avut nicio discuţie şi nici nu cred că va fi. Timişoara e un caz special, pentru că am avut o discuţie privată cu trei politicieni, o întâlnire fortuită, poate întâmplătoare, la meciul FC Timişoara - Manchester City. De la Vaslui nu am primit nicio ofertă, iar de la Astra am fost sunat în ziua în care am anunţat că plec de la Urziceni", a menţionat Stoica.

Fostul oficial al grupării ialomiţene a precizat că una dintre condiţiile ca el să devină managerul unui club este ca fundaşul Vasile Maftei să fie legitimat la aceeaşi grupare.

"Una dintre condiţiile necesare ca eu să preiau un club era ca Vasile Maftei să poată fi legitimat la clubul respectiv. De el m-am ataşat cel mai mult, chiar dacă am lucrat împreună doar un an şi chiar dacă alţii au ajuns în familia mea, sunt finii mei. Mă chinuiam de şase ani să-l iau, de când eram la Steaua, iar el la Rapid, dar nu s-a putut, pentru că el este rapidist. Este cel care poate să-ţi transforme o zi posomorâtă într-una senină. Mi-ar părea rău ca el să nu ajungă la Rapid", a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a mai declarat că în scurt timp va accepta propunerea făcută de un post de televiziune de a comenta meciuri din Liga I şi din campionatele Europei.

"În scurt timp voi accepta o propunere venită din partea unui post de televiziune. Cred că pot contribui la revirimentul fotbalului european în România. Nu pot înţelege cum meciul Liverpool - Arsenal a făcut audienţă mai mică decât Gaz Metan cu Sportul, deşi meciurile se jucau la aceeaşi oră", a spus Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici