Mercedes achită o taxă record pentru a se înscrie în CM de Formula 1

Echipa Mercedes achită Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) o taxă record, de aproape cinci milioane de dolari, pentru a se înscrie în ediţia 2015 a Campionatului Mondial de Formula 1, informează motorsport.com, citând publicaţia germană Auto Motor und Sport.

164 afișări
Imaginea articolului Mercedes achită o taxă record pentru a se înscrie în CM de Formula 1

Mercedes achită o taxă record pentru a se înscrie în CM de Formula 1

Taxa de participare într-un sezon de Formula 1 are două componente, una fixă şi alta variabilă, în funcţie de punctele acumulate în ediţia precedentă. Partea fixă a crescut în 2015, ajungând la 516.000 de dolari, de la 508.000 cu un an înainte.

Pentru un punct, echipele trebuie să plătească 5.161 de dolari, în creştere faţă de 2014, când se achita 5.080 dolari.

Însă Mercedes este campiona mondială en titre, iar în acest caz punctul este mai "scump" cu o mie de dolari, ajungând 6.194 de dolari. Ţinând cont că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au dominat cu autoritate sezonul, acumulând 701 puncte, "contribuţia" Mercedes va fi aproape de 4,9 milioane de dolari.

Această sumă este mult mai mare decât cea pe care o va achita vicecampioana mondială Red Bull, 2,6 milioane de dolari, după ce Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel au "strâns" 405 puncte.

Potrivit sursei citate, sunt şi veşti bune pentru Mercedes cu privire la bani, iar acestea se referă la premiile pe care echipa germană urmează să le primească pentru titlul mondial cucerit în 2014. Astfel, team-ul va încasa 102 milioane de dolari pentru această performanţă, cu 15 milioane mai mult decât a primit în 2013, când a ocupat locul 2 în clasamentul constructorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici