Mercedes şi Michael Schumacher au ajuns la un acord

Noua echipă de Formula 1 Mercedes (ex-Brawn) şi Michael Schumacher au ajuns la un acord pentru ca germanul să concureze în Campionatul Mondial din 2010, acord ce trebuie să fie validat de o vizită medicală, informează ediţia de luni a săptămânalului german Focus.

21 afișări
Imaginea articolului Mercedes şi Michael Schumacher au ajuns la un acord

Mercedes şi Michael Schumacher au ajuns la un acord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Focus, care nu menţionează originea surselor sale, Schumacher îşi va relua cariera de pilot în 2010, după ce s-a retras în 2006, având în palmares şapte titluri de campion mondial şi 91 de victorii în Grand Prix-uri.

Publicaţia germană menţionează însă că fostul pilot german, care va împlini 41 de ani pe 3 ianuarie, trebuie să primească acceptul medicilor pentru a-şi relua activitatea de pilot.

O revenire în competiţii a lui Schumacher ar fi trebuie să aibă loc în această vară, când germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa în cursele rămâse până la finalul anului, după ce pilotul brazilian a fost rănit grav într-un accident produs la MP al Ungariei.

În final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, după ce medicii i-au recomandat să nu-şi reia activitatea, din cauza problemelor la gât.

Zvonurile privind revenirea în competiţii a lui Schumacher s-au înmulţimit în ultima perioadă, chiar dacă anturajul fostului pilot şi oficialii de la Mercedes au negat acest lucru.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al lui Michael Schumacher a refuzat să facă vreun comentariu.

Echipa Mercedes este condusă de Ross Brawn, un apropiat al lui Schumacher, cei doi câştigând cinci titluri mondiale.

Constructorul german de automobile a achiziţionat în această toamnă echipa Brawn GP, care a câştigat titlul mondial în acest an. Primul pilot al echipei este germanul Nick Heidfeld, însă nu a fost dezvăluit încă numele celui de-al doilea pilot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici