Mesaj al lui Gigi Becali pentru suporterii Stelei: Clubul de fotbal deţine palmaresul

FC Steaua a transmis, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, un mesaj al finanţatorului Gigi Becali, aflat în închisoare, că gruparea sa este în posesia palmaresului echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

251 afișări
Imaginea articolului Mesaj al lui Gigi Becali pentru suporterii Stelei: Clubul de fotbal deţine palmaresul

Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti a preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, prin hotărâre judecătorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a preluat de la AFC Steaua Bucureşti, prin hotărâre judecătorească (statut), palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Prin aceeaşi hotărâre judecătorească, s-a stabilit faptul că numele echipei este «Steaua Bucureşti». Pe tema preluării echipei de fotbal a fost deschis un dosar penal, iar după cercetările făcute în cadrul anchetei s-a decis neînceperea urmăririi penale. În urma discuţiilor apărute în spaţiul public cu privire la decizia ICCJ, este de precizat faptul că sigla (marca) nu are nicio legătura cu palmaresul, istoria, tradiţia şi culorile, care sunt ale clubului nostru prin hotărâre judecătorească (statut)", notează sursa citată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

În ultima perioadă, atât FC Steaua, cât şi CSA susţin că se află în posesia palmaresului echipei de fotbal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici