Messi a fost desemnat ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF

Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc, joi, pe arena Camp Nou din Barcelona, ambasador al bunăvoinţei din partea UNICEF.

35 afișări
Imaginea articolului Messi a fost desemnat ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF

Messi a fost desemnat ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mulţi copii te iau drept exemplu, nu numai ca un fotbalist. Ai 22 de ani şi poţi avea o influenţă asupra tinerilor ca persoană. Ai o responsabilitate foarte mare. În numele FC Barcelona, al UNICEF, dar şi al tuturor tinerilor din lume, îţi spun bine ai venit în familia UNICEF", a declarat Philip O'Brien, un înalt oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

"Ştiu că sunt tineri care o duc rău, care sunt închişi, subnutriţi sau needucaţi. Vreau să lucrez şi să aduc experienţa din domeniul meu pentru a ajuta la îmbunătăţirea acestei situaţii", a răspuns Messi, înconjurat de mai mulţi tineri care purtau tricoul albastru al UNICEF.

FC Barcelona este unul din puţinele cluburi de prim rang din lume care poartă pe tricou sigla UNICEF, fără a percepe vreo taxă.

Messi este primul jucător de la FC Barcelona numit ambasador al UNICEF. El se alătură unei lungi liste de celebrităţi între care actorul Orlando Bloom sau cântăreaţa Shakira.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici