Messi, acuzat de fraudă fiscală, trebuie să se prezinte în faţa justiţiei la 17 septembrie

Justiţia spaniolă a acceptat, joi, plângerea parchetului din Barcelona în ceea ce îi priveşte pe atacantul argentinian Lionel Messi şi pe tatăl acestuia, acuzaţi de fraudă fiscală de peste patru milioane de euro, cei doi urmând să se prezinte la tribunalul din Gava la 17 septembrie.

118 afișări
Imaginea articolului Messi, acuzat de fraudă fiscală, trebuie să se prezinte în faţa justiţiei la 17 septembrie

Lionel Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această convocare este o urmare a procedurii deschise la 12 iunie de Parchetul din Barcelona împotriva lui Messi şi a tatălui fotbalistului, Jorge Horacio Messi, la tribunalul din Gava.

"Judecătorul a acceptat astăzi să dea curs acestei plângeri şi i-a convocat pe Messi şi pe tatăl său pentru 17 septembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Jose Miguel Company.

Parchetul a precizat, în plângere, că îi suspectează pe cei doi bărbaţi de "trei presupuse delicte împotriva fiscului (...) în ceea ce priveşte impozitele pe veniturile din 2007, 2008 şi 2009", sumele în cauză fiind de 1,06 milioane de euro, 1,58 milioane de euro şi 1,53 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici