Messi ajută copiii nevăzători. Cadou de 5.000 de euro pentru un tânăr fotbalist care nu vede

  • Leo Messi s-a alăturat un companii de tehnologie care ajută persoanele nevăzătoare.
  • OrCam sunt ochelari inteligenţi cu un microfon care transmite informaţii purtătorului.
  • Tehnologia a ajuns şi în România şi a ajutat-o pe Loredana să-şi schimbe viaţa.
215 afișări
Imaginea articolului  Messi ajută copiii nevăzători. Cadou de 5.000 de euro pentru un tânăr fotbalist care nu vede

Profimedia

Leo Messi demonstrează că are o inimă mare. El s-a alăturat unei companii de tehnologie din Israel care ajută persoanele nevăzătoare.

OrCam sunt nişte ochelari care transmit purtătorului informaţii. Îi pot citi un text,  recunoaşte feţe, identifice produse.
Messi s-a întâlnit cu 12 copiii nevăzători şi le-a arătat cum funcţionează device-ul.
 
”Emoţia a fost incredibilă. A fost un moment magic,” a mărturisit Leo Messi.
 
Un tânăr fotbalist englez, care joacă la o grupare din Londra, a primit din partea lui Messi o astfel de pereche de ochelari, în valoare de 5.000 de euro.
 
Tehnologia dezvoltată de OrCam a ajuns în peste 40 de ţări şi în 20 de limbi. Şi în România a făcut fericite mai multe persoane.
 
”Pot să mă duc să lucrez, să fac ceva, să nu mai stau acasă. Să pot să o ajut pe fata mea la teme, să pot să o corectez. Când mă duc undeva să găsesc o adresă, să nu mai întreb pe toată lumea,” spune Loredana Codreanu, posesoarea unui astfel de device.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici