Messi, dorit insistent de Al Hilal. Guvernul saudit este pregătit să ofere 300 milioane de dolari anual

Potrivit unor informaţii publicate de spaniolii de la Mundo de Portivo, clubul saudit Al Hilal ar fi dispus să îi ofere argentinianului Leo Messi până la 300 de milioane de dolari pe an, pentru un transfer în Arabia Saudită. Arabii îl vor pe argentinian chiar din această iarnă.

879 afișări
Imaginea articolului Messi, dorit insistent de Al Hilal. Guvernul saudit este pregătit să ofere 300 milioane de dolari anual

După sosirea lui Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită, odată cu recenta sa mutare la Al Nassr, următoarea ţintă a saudiţilor pare a fi Leo Messi. Scopul statului saudit este de a se deschide către lume, de a creşte numărul de turişti care trece graniţele sale şi încearcă să facă acest lucru prin intermediul sportului.

Ultimul pariu al saudiţilor în acest sens pare a fi fotbalul. Astfel, principalul lor obiectiv este de a găzdui Cupa Mondială din 2030 cu o candidatură comună cu Egiptul şi Grecia. Înainte de asta, trebuie să crească vizibilitatea campionatului lor, lucru pe care vor să îl facă prin intermediul a două mari vedete: Cristiano Ronaldo, deja în Arabia, şi Leo Messi, pe care îl vor tenta cu o ofertă greu de refuzat.

Mundo de Portivo susţine că în Arabia Saudită, se zvoneşte tot mai mult că Al Hilal, cea mai mare rivală a lui Al Nassr, doreşte serviciile lui Leo Messi şi ar fi dispusă să facă o ofertă de nu mai puţin de 300 de milioane de dolari pe an. O sumă greu de refuzat, deşi rămâne de văzut dacă argentinianul ar fi fericit să se mute într-o ţară cu obiceiuri atât de diferite şi cu un climat atât de complex din punct de vedere al temperaturilor.

Între ţările arabe, campionatul de fotbal din Arabia Saudită este cel mai urmărit şi cel mai bine cotat datorită competitivităţii enorme a cluburilor sale şi a nivelului acestora, în special a echipelor de top din Riyadh şi Jeddah. În capitală există cea mai mare rivalitate din ţară: Al Hilal şi Al Nassr.

"Aici este considerat "Clasicul". Îl numim "Derby-ul de la Riad"", a declarat o sursă pentru Mundo de Portivo. „Îl vor pe Messi pentru a genera o rivalitate urmărită în întreaga lume, dar mai ales pentru a ridica nivelul campionatului şi a face ca ochii întregii planete să privească spre Arabia Saudită.”

În acest scop, statul saudit ar urma să realizeze o mare parte din investiţii. La fel ca în cazul lui Cristiano Ronaldo, singurul sponsor care a apărut în conferinţa de presă de prezentare a fost "Visit Saudi", semn că ţara a fost esenţială pentru realizarea transferului său.

În cazul lui Messi, formula ar fi similară. Statul saudit ar urma să o ajute pe Al-Hilal cu o sumă mare de bani pentru a-l transfera pe campionul mondial în exerciţiu, cu scopul de a creşte valoarea şi vizibilitatea campionatului, prin participarea celor două vedete care au dominat fotbalul în ultimele două decenii.

Mundo de Portivo susţine că Al Hillal sunt atât de dornici să-l aibă pe Messi în campionatul lor pentru a continua rivalitatea pe care Cristiano şi Messi au trăit-o timp de un deceniu cu Madrid şi Barça, încât sunt chiar dispuşi să facă un efort suplimentar pentru a încerca să-l convingă pe Messi să semneze chiar din această iarnă.

De asemenea, Al Hilal are ca ambiţie ca atacantul argentinian să facă parte din echipa sa pentru Cupa Mondială a Cluburilor, care în acest an va avea loc între 1 şi 11 februarie la Rabat şi Tanger. Prin urmare, clubul saudit este gata să ofere peste 300 de milioane pe sezon atacantului argentinian.

Dacă Messi ar fi dispus să plece acum de la PSG, Al Hilal ar trebui să negocieze cu clubul parizian, deoarece argentinianul are contract până la 30 iunie cu PSG.

Săptămâna viitoare PSG va fi în vizită la Riyadh, pentru un meci amical împotriva unei selecţionate alcătuite din jucători de la Al Nassr şi Al Hilal, ceea ce ar putea fi o oportunitate pentru oficialii clubului saudit de a intra în negocieri şi cu oficialii PSG.

Totuşi, nu trebuie uitat că clubul francez aparţine Qatarului, o ţară "rivală" a Arabiei Saudite, aşa că rămâne de văzut dacă aceştia sunt dispuşi să îl lase pe Leo să plece înainte de finalul contractului, mai ales pentru a impulsiona un campionat care concurează cu Qatar în Liga Campionilor din Asia.


Relaţia lui Messi cu Arabia Saudită

Relaţia lui Messi cu Arabia Saudită nu este un secret. Căpitanul naţionalei Argentinei, câştigătoare a Cupei Mondiale din 2022, este în prezent ambasador al turismului saudit.

"Lionel Messi vrea ca tu să îţi eliberezi sufletul de căutător de senzaţii tari şi să descoperi inimaginabilul. Indiferent dacă eşti călător pentru a descoperi lucruri noi sau lucruri vechi", se arată pe site-ul "Visit Saudi", al consiliului de turism al ţării. Site-ul enumeră o serie de locuri care l-au uimit pe Lionel în timpul vizitelor sale.

Messi a fost văzut pentru prima dată în rolul său de ambasador al turismului cu o primă deplasare la Jeddah în mai 2022, un oraş modern în contextul saudit, un oraş-port la Marea Roşie şi mai avansat decât alte centre urbane din ţară. "Nu este prima sa vizită în regat şi nu va fi nici ultima", a declarat pe reţelele de socializare Ahmed al-Khateeb, ministrul turismului din Arabia Saudită, întâmpinându-l pe Messi la Aeroportul Internaţional Regele Abdulaziz.

Messi a promovat, de asemenea, turismul în Arabia Saudită prin intermediul reţelelor sale de socializare, postând o fotografie în care apare pe un iaht privind apusul soarelui. "Descoperind Marea Roşie #VisitSaudi", a postat el pe Instagram cu un "hashtag de colaborare plătită" alături de biroul de turism.

În plus, a fost alături de Prinţesa Haifa Al-Saud, ministrul adjunct al turismului, plimbându-se prin Jeddah. "Mă bucur că aţi fost hipnotizaţi de esenţa, moştenirea şi frumuseţea sa”, a declarat Haifa pe Twitter.

Arabia Saudită este hotărâtă. Îl vrea pe Messi în liga sa. Oferta va veni. Mingea va fi apoi în terenul argentinianului.

Cosmin Olăroiu, Răzvan Lucescu, Ilie Balaci, Anghel Iordănescu, Laurenţiu Reghecampf şi Cătălin Necula sunt antrenorii români care au pregătit echipa arabă de-a lungul timpului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici