Messi l-a egalat pe Ruud van Nistelrooy la recordul de goluri înscrise într-un sezon în Liga Campionilor

Argentinianul Lionel Messi a egalat, sâmbătă, recordul de 12 goluri înscrise într-un sezon în Liga Campionilor, stabilit de olandezul Ruud van Nistelrooy în 2002-2003, reuşind al doilea gol al formaţiei FC Barcelona în finala cu Manchester United, scor 3-1, de pe Wembley.

213 afișări
Imaginea articolului Messi l-a egalat pe Ruud van Nistelrooy la recordul de goluri înscrise într-un sezon în Liga Campionilor

Messi l-a egalat pe Ruud van Nistelrooy la recordul de goluri înscrise într-un sezon în Liga Campionilor(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai bun marcator în sezonul 2008/2009 al Ligii Campionilor, cu 9 goluri, şi în 2009-2010, cu 8 goluri, argentinianul în vârstă de 23 de ani a încheiat actualul sezon cu 12 goluri, păstrând acest titlu. El a fost desemnat jucătorul meciului de sâmbătă, de pe Wembley.

Cu golul de pe Wembley, primul marcat în Anglia în carieră, Messi l-a egalat pe rivalul său de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, cu 53 de goluri în toate competiţiile în acest sezon.

De-a lungul carierei, Messi a câştigat de trei ori Liga Campionilor, de cinci ori campionatul Spaniei şi două ori Balonul de Aur.

Clasamentul celor mai buni marcatori în sezonul 2010-2011 al Ligii Campionilor (începând din faza grupelor):

1. Lionel Messi (FC Barcelona) 12 goluri

2. Samuel Eto'o (Inter Milano) 8

. Mario Gomez (Bayern Munchen) 8

4. Nicolas Anelka (Chelsea) 7

5. Karim Benzema (Real Madrid) 6

. Roberto Soldado (Valencia) 6

. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 6.

FC Barcelona a câştigat trofeul Ligii Campionilor, al patrulea din istoria clubului, după ce a învins, sâmbătă, pe Wembley, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia engleză Manchester United, în finala competiţiei.

Golurile echipei spaniole au fost marcate de Pedro Rodriguez '27, Messi '54 şi Villa '69, în timp ce pentru formaţia Manchester a punctat Rooney '34.

La meciul disputat pe arena Wembley din Londra au asistat aproximativ 87.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici