Messi, mai mediatizat decât Cristiano Ronaldo

Internaţionalul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, îl devansează în privinţa mediatizării pe portughezul Cristiano Ronaldo, transferat de Manchester United la Real Madrid în schimbul sumei de 93 de milioane de euro, conform unui studiu al Universităţii din Navarra.

260 afișări
Imaginea articolului Messi, mai mediatizat decât Cristiano Ronaldo

Messi, mai mediatizat decât Cristiano Ronaldo (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Potrivit cercetătorilor spanioli, Messi are 21,9 puncte în indicele de popularitate mediatică, în timp ce Cristiano Ronaldo, câştigătorul Balonului de Aur şi al titlului de cel mai bun jucător FIFA în 2008, are 21 de puncte.

Ronaldo a rămas însă, conform estimărilor, fotbalistul cu valoarea de piaţă cea mai mare - 82 de milioane de euro, top în care îi devansează pe Messi (80 de milioane de euro) şi Fernando Torres (Liverpool, 67 de milioane de euro).

În ceea ce priveşte echipele, FC Barcelona, câştigătoarea Ligii Campionilor, se află aproape la egalitate în privinţa mediatizării cu adversara sa din finala competiţiei, Manchester United. Formaţia spaniolă are 86,2 puncte, în timp ce englezii au 86. Însă tehnicianul Alex Ferguson (Manchester United) este mai mediatizat decât omologul său de la FC Barcelona, Josep Guardiola.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici