Messi pe bancă în amicalul lui Inter Miami cu selecţionata Hong Kong. Spectatorii cer „rambursare”

Cele trei zile în care Lionel Messi a fost adulat în Hong Kong s-au încheiat cu o dezamăgire pentru fanii săi, deoarece argentinianul nu a intrat pe teren în victoria cu 4-1 a lui Inter Miami în faţa selecţionatei alcătuite din jucători din Liga locală, un amical disputat duminică cu casa închisă.

269 afișări
Imaginea articolului Messi pe bancă în amicalul lui Inter Miami cu selecţionata Hong Kong. Spectatorii cer „rambursare”

Messi pe bancă în amicalul lui Inter Miami cu selecţionata Hong Kong. Spectatorii cer „rambursare”

Spectatorii au scandat "rambursare", iar guvernul din Hong Kong a declarat că organizatorii meciului, Tatler Asia, s-ar putea confrunta cu o reducere a finanţării după ce Messi a rămas pe bancă în timpul meciului.

Comitetul pentru evenimente sportive majore (MSEC) a acordat 1,92 milioane de dolari pentru acest eveniment, împreună cu o subvenţie pentru locul de desfăşurare, a precizat guvernul într-o declaraţie.

"În ceea ce priveşte faptul că Messi nu va juca meciul de astăzi, guvernul, precum şi toţi fanii fotbalului, sunt extrem de dezamăgiţi de aranjamentul organizatorului. Organizatorul le datorează tuturor fanilor fotbalului o explicaţie", au precizat aceştia.

"MSEC va lua măsuri de urmărire cu organizatorul în conformitate cu termenii şi condiţiile, care includ reducerea sumei de finanţare ca urmare a faptului că Messi nu a jucat meciul."

Aproximativ 40.000 de fani s-au adunat la stadionul Hong Kong pentru antrenamentul de sâmbătă, scandând "Messi! Messi! Messi!" şi ţinând în mâini tricouri ale argentinianului, cu numărul 10, în timp ce el şi coproprietarul clubului, David Beckham, interacţionau cu copiii din zonă.

"Am început să mă uit la fotbal datorită lui Messi. A fost idolul meu din prima zi", a declarat Aasir Mubarak, în vârstă de 16 ani, citat de Reuters. "Este prima mea zi în care îl privesc pe Messi în persoană, aşa că va fi o zi foarte specială şi îmi voi aminti asta toată viaţa".

Câştigătorul Cupei Mondiale a fost asaltat de fanii îmbrăcaţi în culorile alb-albastru al Argentinei sau în roz, ale echipei din Miami, încă de la aterizarea de vineri. Sute de persoane au aşteptat în faţa hotelului echipei pentru a încerca să-l vadă pe jucătorul de 36 de ani.

"Mă simt deosebit de emoţionat astăzi pentru că sunt un mare fan al lui Messi din 2014, când am început să mă uit la fotbal, dar nu am avut niciodată şansa de a mă apropia de el", a declarat Gary Sheng, un student de 19 ani.

"Astăzi, cuvintele nu-mi pot descrie sentimentele. Când regele fotbalului se află la doar câţiva metri de tine, această emoţie este dincolo de cuvinte. Mă simt incredibil de fericit".

Locuitorii din Hong Kong s-au înghesuit să cumpere bilete pentru meci, care costă între 20 şi 100 dolari, atunci când acestea au fost puse în vânzare în decembrie, fiind achiziţionate în mai puţin de o oră, pe fondul entuziasmului provocat de faptul că Messi va juca primul său meci în teritoriu din 2014.

Messi se poate aştepta la scene similare la Tokyo, miercuri, când Miami îşi va continua turneul de pre-sezon cu un amical împotriva campioanei J-League, Vissel Kobe.

Aceştia îşi vor începe campania din Major League Soccer împotriva lui Real Salt Lake pe 21 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici