Messi, Ronaldo, Ribery şi Falcao, în echipa anului 2013 alcătuită de Hagi

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Franck Ribery şi Falcao se regăsesc în echipa anului 2013 alcătuită de fostul căpitan al primei reprezentative a României, Gheorghe Hagi, pentru site-ul oficial al UEFA.

286 afișări
Imaginea articolului Messi, Ronaldo, Ribery şi Falcao, în echipa anului 2013 alcătuită de Hagi

Gheorghe Hagi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cel mai bun unsprezece al acestui an, în opinia lui Hagi, este următorul: Manuel Neuer - Sergio Ramos, Philipp Lahm, Mats Hummels, David Alaba - Yaya Toure, Ilkay Gundogan - Franck Ribery, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo - Falcao.

Fostul internaţional român şi-a explicat alegerile pentru site-ul citat:

Manuel Neuer - A câştigat totul cu Bayern Munchen. Felul în care joacă şi faptul că greşeşte foare rar oferă încredere colegilor săi de echipă. Este un portar excelent pentru echipa de club şi prima reprezentativă a Germaniei.

Sergio Ramos - Un fundaş puternic şi foarte bun în duelurile unu contra unu. A avut un an excelent, iar faptul că este căpitan la o echipă precum Real Madrid spune totul - nu mulţi jucători pot face asta la vârsta lui (n.r. - 27 de ani).

Philipp Lahm - Un căpitan adevărat, a excelat la toate nivelurile, atât la Bayern cât şi la reprezentativa Germaniei. De asemenea, a jucat excelent şi după ce Bayern Munchen şi-a schimbat antrenorul.

Mats Hummels - Mai mult decât un fundaş central, Hummels este un jucător foarte puternic. Este un fotbalist versat care loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare, oferă pase precise şi are un joc bun de cap.

David Alaba - Un jucător tânăr şi în acelaşi timp un fundaş stânga complet. Din punctul meu de vedere este mai mult decât un fundaş stânga. Este prototipul unui fundaş stânga, care este în acelaşi timp şi un adevărat pericol în atac. Sunt impresionat de calităţile lui.

Yaya Toure - Este un foarte bun playmaker defensiv. Are calităţi atât defensive, cât şi ofensive.

Ilkay Gundogan: Al doilea mijlocaş central preferat a atras atenţia după transferul la Dortmund. Trebuie să admit că iniţial au fost câteva îndoieli în ceea ce îl priveşte, însă acestea au dispărut acum.

Franck Ribery - Este mijlocaşul de bandă clasic. Este un jucător complet, însă într-un anume fel diferit de tipul de mijlocaş de bandă reprezentat de Ronaldo. Având în vedere calităţile sale, Ribery este o certitudine în acest unsprezece.

Lionel Messi - A trebuit să aleg între el şi Mesut Ozit pentru clasicul număr 10. L-am ales pe Messi, un jucător cu multe trofee şi titluri. El reprezintă tipul meu de jucător. Mă întreb, este Messi precum Hagi sau Hagi precum Messi. Sunt mai în vârstă, aşa că eu am fost primul.

Cristiano Ronaldo - Cel mai complet atacant de bandă - este un marcator înăscut, dar şi un jucător care are puterea necesară de a penetra devensiva adversă şi de a da pase decisive. Poate face orice pe teren.

Falcao - Este un atacant care evoluează cu creierul. Este inteligent şi acest lucru îi dă posiblitatea de a înscrie goluri importante, de cele mai multe ori când nimeni nu se aşteaptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici