Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

Lionel Messi va conduce campioana mondială Argentina împotriva Australiei într-un meci amical care va avea loc luna viitoare la Beijing, prima sa vizită în China în ultimii şase ani urmând să stârnească o adevărată goană pentru bilete, relatează Reuters.

126 afișări
Imaginea articolului Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

Ambasada Argentinei în China a declarat luni că Argentina va juca împotriva Australiei pe 15 iunie, aducându-l pe Messi în această ţară pentru prima dată din 2017.

Aceasta va fi a şaptea oară când jucătorul de 35 de ani vizitează China şi vine într-un moment în care viitorul său la Paris St. Germain este subiectul unor speculaţii intense.

O sursă apropiată lui Messi a declarat pentru Reuters că acesta a primit o ofertă oficială pentru a se alătura clubului saudit Al-Hilal din Arabia Saudită în sezonul următor, deşi tatăl său a declarat că Messi nu a "semnat sau convenit" o înţelegere.

Messi a avut parte o primire ferventă la fiecare dintre vizitele sale anterioare în China, care are o bază uriaşă de fani ai fotbalului, în ciuda dificultăţilor echipei naţionale masculine, care a jucat la Cupa Mondială doar o singură dată.

De la prima sa deplasare în China, în 2005, Messi a jucat pentru Argentina sau pentru fostul său club, Barcelona, în meciuri amicale. Echipa din LaLiga a învins Beijing Guoan cu 3-0 într-un amical în 2010.

Vestea meciului cu Socceroos a devenit rapid virală pe reţelele de socializare chineze, mulţi fani exprimându-şi nerăbdarea de a urmări meciul şi de a-l vedea jucând pe Messi, câştigător de şapte ori al premiului Ballon d'Or.

"Dacă aş putea obţine un bilet, nu m-ar deranja să nu am o iubită timp de un an întreg", a glumit un fan pe reţelele de socializare.

Australia şi Argentina s-au întâlnit ultima dată la Cupa Mondială din 2022, în Qatar, în 16-imile de finală, unde Messi s-a aflat printre marcatori, echipa sa câştigând cu 2-1.

"Asigurarea unui meci împotriva campioanei mondiale Argentina reflectă poziţia Australiei în cadrul fotbalului mondial şi respectul pe care naţiunile de top îl au pentru ambele noastre echipe naţionale de seniori", a declarat directorul general al Football Australia, James Johnson.

Australia a jucat ultima dată în China în 2008, când a remizat 0-0 cu gazdele într-un meci de calificare la Cupa Mondială în provincia Yunnan din sud-vestul ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici