Mesut Ozil a fost dat afară din lotul lui Fenerbahce

Jucătorul Ozan Tufan şi fostul simbol al lui Arsenal, Mesut Ozil, au fost suspendaţi de Fenerbahce, joi dimineaţă, conform unui comunicat al clubului turc postat pe reţelele de socializare.

724 afișări
Imaginea articolului Mesut Ozil a fost dat afară din lotul lui Fenerbahce

Sursa foto: Profimedia

Fostul mijlocaş al lui Arsenal, Mesut Ozil, a fost suspendat joi dimineaţă de Fenerbahce pentru că ar fi avut o altercaţie verbală cu managerul interimar Ismail Kartal.

Presupusul incident ar fi avut loc în timpul victoriei de duminică a lui Fenerbahce pe teren propriu cu 2-1 împotriva echipei Konyaspor, ocupanta locului doi. Ozil, în vârstă de 33 de ani, a fost scos la pauză de Kartal şi nu este clar ce s-a spus între cei doi. Fenerbahce se află în prezent pe locul trei în clasament.

„Jucătorii noştri din "Football A Team", Mesut Ozil şi Ozan Tufan, au fost excluşi din echipă, conform deciziei luate", se arată într-un comunicat al grupării turce, publicat pe reţelele de socializare.

Ozil şi coechipierul său Ozan Tufan, care s-a întors recent după un împrumut la Watford, echipă din Premier League, au fost excluşi din lotul lui Fenerbahce şi nu vor fi disponibili pentru selecţie şi nu vor avea voie să se antreneze cu prima echipă până la noi ordine.

Potrivit football.london, Ozil va fi nevoit să îşi găsească un nou club în vară dacă situaţia nu se va rezolva în curând. Fostul internaţional german mai are încă 27 de luni rămase din actualul contract, fiind plătit cu 4,2 milioane de euro pe sezon.

Cu toate acestea, nu există nicio garanţie că tehnicianul Ismail Kartal va mai fi la conducerea lui Fenerbahce în sezonul următor, iar un nou manager l-ar putea reintegra pe Ozil. Au trecut doar 14 luni de când contractul său cu Arsenal a fost reziliat după ce a căzut în dizgraţie faţă de managerul Mikel Arteta.

Ozil a fost criticat anul trecut de preşedintele lui Fenerbahce. „De la începutul acestui sezon, Mesut Ozil a fost comparat cu Robin van Persie", a declarat Ali Koc. „Ozil vrea să joace mai mult. De acum înainte, el trebuie să se concentreze pe jocul său şi să nu-şi implice interesele comerciale.”

„El trebuie să se gândească la contribuţia pentru Fenerbahce. De asemenea, antrenorul nostru trebuie să încerce să îşi dea seama cum să obţină maximum de la Ozil. Nu există nicio problemă, în ciuda a ceea ce spune presa. Mesut este nefericit pentru că nu joacă în mod regulat".

Ozil, care a marcat opt goluri în 22 de apariţii în Super Lig în acest sezon, a jucat anterior pentru Schalke, Werder Bremen, Real Madrid şi Arsenal.

În palmaresul său a câştigat La Liga, Cupa Mondială şi trei Cupe FA - printre alte distincţii.

Fenerbahce a negat recent că Ozil ar fi protestat din cauza salariilor neplătite, clubul având datorii de 360 de milioane de euro. „Ştirile conform cărora Mesut Ozil nu a jucat pentru că nu i-au fost plătite datoriile de la club nu au nicio legătură cu faptele", se arată într-o declaraţie.

„Aşa cum am experimentat de multe ori, acest tip de ştiri false care sunt create complet la întâmplare, fără a fi confirmate de vreun oficial al clubului nostru, depăşeşte limita noastră de toleranţă. Plăţile au fost făcute la timp până acum".

Fenerbahce este unul dintre cele mai mari cluburi din Turcia, cucerind titlul de campionă de 28 de ori, un record (16 dintre acestea în era Super Lig). De asemenea, a câştigat 26 de cupe naţionale, dar nu a mai ridicat niciun trofeu de la câştigarea Supercupei Turciei în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici