Mexicul speră să găzduiască Jocurile Olimpice de vară în 2036 sau 2040

Mexicul şi-a declarat intenţia de a găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2036 sau 2040 şi afirmă că dispune deja de cea mai mare parte a infrastructurii sportive necesare.

82 afișări
Imaginea articolului Mexicul speră să găzduiască Jocurile Olimpice de vară în 2036 sau 2040

Sursa foto: AP

Interesul de a găzdui Jocurile Olimpice din 2036 fusese exprimat anterior de oficiali din ţări precum Egipt, Anglia, India, Indonezia, Qatar şi Coreea de Sud.

Ciudad de Mexico a găzduit Jocurile de vară în 1968, informează Associated Press.

Secretarul mexican pentru relaţii externe, Marcelo Ebrard, şi preşedintele Comitetului Olimpic Mexican, María José Alcalá, s-au întâlnit vineri cu preşedintele CIO, Thomas Bach. Ebrard i-a înmânat o scrisoare de intenţie lui Bach.

Nu a fost specificat un oraş sau o regiune, dar Ebrard şi Alcalá au declarat că va fi format un comitet pentru a sprijini iniţiativa.

În octombrie anul trecut, directorul general al Comitetului Internaţional Olimpic, Christophe De Kepper, a declarat că se poartă discuţii cu "10 comitete olimpice naţionale interesate de pe patru continente" în legătură cu potenţiale candidaturi pentru viitoarele Jocuri de vară. Ediţia din 2036 este următoarea disponibilă pentru a fi atribuită.

Următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară sunt la: Paris în 2024, Los Angeles în 2028 şi Brisbane în 2032.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici