Miami Open – Sorana Cîrstea se luptă miercuri pentru un loc în semifinale cu favorita numărul 2

Sorana Cîrstea şi Aryna Sabalenka, două dintre cele mai în vogă jucătoare din acest moment, se vor întâlni miercuri la Miami, nu mai devreme de ora 21.00, în timp ce Petra Kvitova o va înfrunta pe Ekaterina Alexandrova în celălalt sfert de finală.

442 afișări
Imaginea articolului Miami Open – Sorana Cîrstea se luptă miercuri pentru un loc în semifinale cu favorita numărul 2

Miami Open – Sorana Cîrstea se luptă miercuri pentru un loc în semifinale cu favorita numărul 2

Indian Wells şi Miami sunt una dintre cele mai dificile duble din tenis din nenumărate motive. Şi totuşi, patru jucătoare au reuşit să avanseze în sferturile de finală în ambele evenimente. Printre ele şi Sorana Cîrstea, aflată într-o formă deosebită în acest an, după ce şi-a schimbat la finalul anului trecut antrenorul.

Elena Rybakina şi Aryna Sabalenka au ajuns până în finala de la Indian Wells şi sunt încă în cursă pentru un o eventuală rejucare, în finala de la Miami Open. Petra Kvitova arată că din postură de dublă campioană la Wimbledon poate performa şi pe suprafeţe rapide, iar Sorana Cirstea, aflată pe locul 74 în topul jucătoarelor din circuitul WTA, continuă să surprindă.

Trei dintre aceste sportive întră miercuri în luptă în două din sferturile de finală din jumătatea inferioară a tabloului:

Sorana Cîrstea îşi încearcă nororcul împotriva lui Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial

Bielorusa a învins-o pe Barbora Krejcikova în doar 66 de minute, în optimi, şi are acum 20-2 anul acesta, cel mai bun rezultat din circuitul WTA. Pentru ea, o eventuală clasare pe locul 1 pare mult mai aproape.

Sabalenka a plecat de la Indian Wells având 3.235 de puncte în urma lui Iga Swiatek, iar când campioana în exerciţiu de la Miami s-a retras cu o accidentare la coaste, a pierdut automat 1.000 de puncte. Sabalenka se află în prezent la 2.030 de puncte în urmă, dar poate reduce semnificativ această marjă cu câteva victorii în plus La Miami

Cîrstea, învingătoare cu 7-6 (3), 6-4 în faţa Marketei Vondrousova, este singura jucătoare rămasă în competiţie care nu a pornit ca favorită la Miami. Ea ar putea trece în Top 50 după rezultatele din ultimele săptămâni. Românca în vârstă de 32 de ani nu a cedat încă niciun set la Miami şi a învins trei jucătoare importante, inclusiv pe Caroline Garcia, nr. 5, în turul al doilea.

"Ştiu că va fi foarte greu", a spus Cîrstea. "Dar am câştigat o mulţime de meciuri în acest turneu american şi am încredere. Ştiu ce pot să joc".

Sabalenka a jucat acum în cinci turnee în acest an şi a ajuns în sferturi la fiecare dintre ele. Acesta este cel de-al 15-lea sfert de finală WTA 1000 al ei, rezultat cu care a egalat-o pe Karolina Pliskova în topul celor mai multe sferturi din 2018 încoace.

Sabalenka nu a jucat niciodată cu Cîrstea la acest nivel, dar spune că are o idee despre ce o aşteaptă.

"Am avut ocazia să mă antrenez cu ea în pre-sezon la Dubai", a spus Sabalenka. "Ea joacă un tenis foarte bun, serveşte bine. Joacă foarte bine împotriva jucătoarelor de top. Da, abia aştept acest meci".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici