Michael Jordan dă în judecată o firmă chineză pentru că îi foloseşte ilegal numele

Fostul baschetbalist american Michael Jordan a anunţat că a dat în judecată o firmă chineză producătoare de echipament sportiv, considerând că aceasta îi foloseşte numele şi marca în mod ilegal.

84 afișări
Imaginea articolului Michael Jordan dă în judecată o firmă chineză pentru că îi foloseşte ilegal numele

Michael Jordan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jordan acuză Qiaodan Sports Company Limited că îşi induce în eroare clienţii folosind numele în chineză al sextuplului campion NBA, Qiaodan.

"Este dezamăgitor faptul că o companie a lansat o afacere utilizând fără autorizaţie numele meu, numărul 23 (n.r. - pe care Jordan l-a avut la Chicago Bulls) şi a încercat să folosească şi numele copiilor mei. Nu este o problemă de bani, este vorba de un principiu înainte de a-mi proteja identitatea şi numele", a declarat "Air" Jordan, într-un comunicat.

Jordan, jucător care a făcut furori în anii 80 şi 90, este cunoscut în China sub numele de Qiaodan. Ediţia 1987 a All Star Game a fost primul eveniment NBA transmis la TV în această ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici