Michel Platini: Îmi doresc ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să aibă loc iarna

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, luni, pentru AFP, că el şi marea majoritate a jurnaliştilor şi fanilor îşi doresc ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să se desfăşoare iarna.

102 afișări
Imaginea articolului Michel Platini: Îmi doresc ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să aibă loc iarna

Michel Platini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marea majoritate a jurnaliştilor şi fanilor, la fel ca şi mine, îşi doresc ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să se desfăşoare iarna. De ce trebuie să se joace în iulie când temperaturile sunt exterem de ridicate? Am votat Qatarul pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022, deoarece doresc dezvoltarea fotbalului. Cel mai bine ar fi să se joace în decembrie sau ianuarie şi cred că se va ajunge la o înţelegere", a spus Platini.

Preşedintele UEFA a menţionat că din cauza condiţiilor climaterice anumite ţări nu vor putea organiza niciodată o Cupă Mondială în luna iulie: "Calendarul nu este o problemă. Cupa Mondială trebuie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Din cauza condiţiilor climaterice anumite ţări nu vor putea organiza niciodată o Cupă Mondială în luna iulie".

La începutul lunii februarie, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a afirmat că, pentru moment, totul este programat pentru ca turneul final din Qatar să se dispute vara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici