Mihăescu: E diferenţă mare între Steaua-Dinamo de acum şi derbiurile din trecut

Fostul jucător dinamovist Iulian Mihăescu apreciază că între meciurile Steaua-Dinamo de acum şi derbiurile din perioada în care era fotbalist este o diferenţă mare, o astfel de partidă având puterea înainte de 1989 să decidă soarta campionatului.

270 afișări
Imaginea articolului Mihăescu: E diferenţă mare între Steaua-Dinamo de acum şi derbiurile din trecut

Mihăescu: E diferenţă mare între Steaua-Dinamo de acum şi derbiurile din trecut (Imagine Arhiva: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Se tot vorbeşte despre acest derbi, dar e o diferenţă mare faţă de ceea ce jucam noi cu Steaua în anii trecuţi. Atunci, noi şi Steaua aveam cele mai bune loturi, doar Craiova mai ţinea pasul cu noi. Aşteptam mereu aceste meciuri pentru că aici se decidea campioana. Erau emoţii mari, era o altă concentrare. Dădeam totul pentru un astfel de meci, eram pregătiţi sută la sută. În plus mai veneau şi premieri", a declarat Mihăescu într-un film de prezentare a derbiului, postat pe site-ul oficial al clubului Dinamo.

Fostul deţinător al trofeului Gheata de Aur, Dorin Mateuţ, consideră că jucătorii dinamovişti trebuie să se dăruiască total într-o astfel de partidă: "De fiecare dată aşteptam această confruntare. Era o confruntare ca între prieteni, dar ca duşmani pe teren. În perspectiva meciului cu Steaua, cred că jucătorii îşi dau seama la ce club sunt şi ce trebuie să facă pentru el. Trebuie să arate calitate şi să se dăruiască total. Sunt alături de ei".

Fotbalistul formaţiei ACS Otopeni, Giani Kiriţă, a dezvăluti faptul că administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, pe atunci antrenor, a fost cel care le transmitea jucătorilor ideea că meciurile cu Steaua sunt cele mai importante. "Pentru generaţia mea, meciurile cu Steaua erau cele mai importante. Mister ne-a educat în spiritul ăsta şi ne-a spus că cel mai important meci este cel cu Steaua. Ne mobilizam, suporterii ne arătau coregrafia şi asta ne făcea să ne mobilizăm 150 la sută", a declarat Kiriţă.

Fostul jucător dinamovist Florentini Petre a ţinut să le transmită fotbaliştilor "alb-roşii" un îndemn: "Dacă sunteţi câini adevăraţi bateţi Steaua la ea acasă! Forţa Dinamo!"

Derbiul Steaua - Dinamo, din etapa a XIV-a a Ligii I, este programat, duminică, de la ora 21.30, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici