Mihai Stoica: Cu Gigi Becali se poate lucra mai uşor decât cu alţi patroni

Noul manager general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că deşi a cunoscut mai mulţi patroni de club din fotbalul românesc, a ajuns la concluzia că alături de finanţatorul Gigi Becali poate lucra mai uşor decât cu alţii.

25 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Cu Gigi Becali se poate lucra mai uşor decât cu alţi patroni

Mihai Stoica: Cu Gigi Becali se poate lucra mai uşor decât cu alţi patroni (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Am cunoscut şi alţi patroni şi consider că se poate lucra mult mai uşor cu Gigi. Probabil va dezvălui în continuare presei tot ce îi vom spune noi să nu spună, dar ăsta e patronul, nu îl putem schimba. Au fost condiţii legate doar de respect. Eu nu pot să pun condiţii unui patron, să îi spun ce să vorbească", a spus Stoica.

Mihai Stoica a dezvăluit că are emoţii mai mari decât atunci când a venit prima oară la Steaua, în 2002.

"Am emoţii mai mari decât în 2002. Sunt fericit că am ocazia să lucrez, să colaborez din nou cu Steaua. Sunt sigur că o să fie o colaborare fără fisuri. Cred mult în Duckadam, Marius Lăcătuş, Vali Argăseală, cu care am lucrat înainte cinci ani şi chiar dacă am avut câteva discuţii în contradictoriu, a fost o calobarare bună. Cu Gigi am avut şi mai multe discuţii în contradictoriu. Nu ne amintim cu plăcere de discuţia aceea de la televizor. Toate săgeţile lui dinainte au fost trimise pentru că ştia că sunt uşor de provocat", a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că de când a plecat de la Steaua aştepta să revină la clubul "roş-albastru", deşi refuza să recunoască asta.

"Am aşteptat de când am plecat de aici ca să mă întorc, însă nici eu mie nu îmi recunoşteam acest lucru. Am realizat după experienţa extraordinară de la Urziceni că singurul club la care aş putea să îmi continuu activitatea este Steaua. Am avut oferte mai avantajoase financiar şi de la alte cluburi, dar am ales Steaua. Am nevoie de Steaua şi o spun fără falsă modestie că şi Steaua are nevoie de mine", a completat Stoica.

Managerul stelist nu şi-a propus să stea doar câţiva ani la clubul bucureştean.

"E o zi importantă pentru mine. Mi-am impus aici nu să stau cinci ani, ci să stau. A fost esenţială şi situaţia din campionat de acum a Stelei. Steaua a realizat un obiectiv foarte important, calificarea în semifinalele Cupei României. Este un trofeu care lipseşte de mult timp, are o poziţie peste aşteptări şi în Liga Europa şi a contat pentru venirea mea aici şi poziţia din clasament. Nu m-ar fi sunat Gigi dacă nu era aşa", a subliniat Stoica.

Mihai Stoica a dezvăluit că a primit oferta din partea lui Gigi Becali după meciul pierdut de Steaua în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş, în etapa a XV-a a Ligii I.

"Telefonul a venit după meciul cu Gaz Metan, iar eu mă aşteptam. Am fost aproape să vin la Steaua şi acum o lună, însă am simţit o ironie în discursul lui (n.r. - Becali). Acum s-a discutat într-un alt registru. Am discutat cu el vineri şi am stabilit să nu ne mai certăm", a precizat Stoica.

Mihai Stoica a declarat că nu au avut loc negocieri cu antrenorul Ladislau Boloni pentru preluarea postului de antrenor al Stelei.

"Nu a fost nicio discuţie cu Boloni, Lăcătuş este antrenorul echipei. Nu se negociază cu un alt tehnician", a menţionat Stoica.

Preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, s-a arătat bucuros de revenirea lui Mihai Stoica în conducerea clubului.

"Stoica este vechiul şi noul manager general, cu o întrerupere de trei ani. Mă bucură această decizie a lui şi a lui Gigi Becali. Aveam nevoie de un om puternic, care să facă legătura dintre vestiar, suporteri, conducere", a spus Duckadam.

La rândul său, directorul economic Valeriu Argăseală a afirmat că între el şi Mihai Stoica nu există niciun conflict.

"Am făcut această prezentare împreună ca să punem punct tuturor speculaţiilor. Aceasta este formula prin care vom merge mai departe. Împreună sperăm să facem ce se aşteaptă toată lumea de la noi, performanţă la Steaua", a adăugat Argăseală.

Finanţatorul Gigi Becali a anunţat, vineri, că Mihai Stoica este noul manager general al FC Steaua. Stoica revine la conducerea grupării steliste după trei ani şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici