Mihai Stoica: Nici măcar nu am îndrăznit să visez să devin campion cu Unirea

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, miercuri seară, că nici măcar nu a îndrăznit să viseze că va deveni campion cu gruparea ialomiţeană, apreciind că meritul acestei performanţe aparţine în exclusivitate jucătorilor, transmite trimisul MEDIAFAX.

16 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Nici măcar nu am îndrăznit să visez să devin campion cu Unirea

Mihai Stoica: Nici măcar nu am îndrăznit să visez să devin campion cu Unirea (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Aş minţi dacă aş spune că am visat să devin campion cu Unirea Urziceni. Nici măcar nu am îndrăznit să visez. Poate doar în ultima perioadă am realizat că echipa are un potenţial fantastic. Este o echipă magnifică, iar aceşti băieţi au valoare şi un caracter ieşit din comun. Meritul acestei performanţe le aparţine aproape în exclusivitate. Nu pot să nu vorbesc despre Dan Petrescu pentru că a făcut istorie. A reuşit să câştige titlul în condiţiile în care a avut mari probleme de lot şi a fost foarte inspirat. Nu pot să vorbesc despre patronul nostru, un om care ne-a asigurat liniştea pentru a lucra aici şi ne-a dat credit total. Miracolul s-a produs, dar într-o anumită conjunctură. Nu am mai avut arbitrajele de care ne-am plâns anul trecut, a fost corectitudine, iar semnalul a fost tras de Braşov. Din păcate pe braşoveni şi din fericire pentru Steaua nu am reuşit şi noi să-i ajutăm, dar băieţii noştri au fost foarte încărcaţi la această partidă. Cred că Unirea este una dintre campioanele imaculate din istoria fotbalului românesc", a declarat Mihai Stoica.

Oficialul ialomiţean a afirmat că gestul steliştilor a fost extraordinar, mai ales că au trecut prin momente foarte grele când "Rapidul a ratat în ultima secundă": "Cu toate acestea ne-au aplaudat şi este un gest admirabil de fair-play".

"Acum m-am simţit ca şi atunci când eram student şi mergeam la un examen, iar din 60 de subiecte nu ştiam vreo trei. Mă gândeam oare cum o fi să-mi cadă unul dintre cele trei subiecte pe care nu le ştiam. Era o situaţie asemănătoare, pentru că erau prea puţine şanse să pierdem acest titlu. La 1-0 pentru Steaua a căzut cerul pe mine. Cred că dacă era 1-0 şi pentru Timişoara, acum aţi fi vorbit despre mine la trecut", a comentat Stoica.

El a precizat că atunci când a câştigat titlul cu Steaua s-a bucurat mai mult pentru el, dar acum s-a bucurat mai mult pentru băieţi.

"Cred că niciunul dintre ei, atunci când au semnat cu Unirea, probabil că nu s-au gândit la câştigarea titlului şi când discutam regulamentul de ordine interioară şi ajungeam la capitolul Liga Campionilor unii zâmbeau", a afirmat Stoica.

Mihai Stoica i-a cerut scuze preşedintelui CA al FC Steaua. "M-a felicitat şi Gigi Becali şi Vali Argăseală căruia vreau să-i cer scuze, pentru că am avut o ieşire la adresa lui. A fost prietenul meu şi va rămâne prietenul meu pentru că am lucrat împreună. Nu merită tratamentul la care îl supun suporterii. Cred că Steaua îşi va reveni şi din punctul de vedere al acestor probleme dintre suporteri şi conducere. E bine că acum s-au calificat în cupele europene", a comentat Stoica.

Căpitanul echipei Unirea Urziceni, George Galamaz

"Este un moment extraordinar pentru noi, deocamdată ne dăm seama cu greu ce am realizat. Mulţi au spus că ar fi o minune, dar iată că această minune s-a şi întâmplat. Am reuşit câştigarea titlului prin multă muncă şi pot să spun că aici s-au depus nişte eforturi extraordinare, multă lume nu ştie dar ceea ce s-a făcut aici este incredibil. Este foarte greu să stau pe margine la un asemenea meci şi promit că nu voi mai lua galbene niciodată, pentru a nu mai fi suspendat. Acest meci era ca o finală şi nu ai cum să nu trăieşti la maxim astfel de meciuri", a punctat fundaşul echipei ialomiţene.

Iulian Apostol

Mijlocaşul Iulian Apostol a declarat că trebuie să le mulţumească Stelei şi Rapidului pentru că datorită punctelor acumulate de cele două echipe în sezoanele precedente din cupele europene, Unirea Urziceni va participa în sezonul viitor direct în grupele Ligii Campinilor.

"Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem ceea ce a realizat Steaua în cupele europene în ultimi trei ani. Eu pot să dau în scris că nici în 20 de ani nu se va mai repeta această performanţă la o echipă din România. Datorită lor şi celor de la Rapid, noi ne-a calificat astăzi în grupele Ligii Campionilor", a punctat Apostol.

Iulian Apostol a făcut referire la gestul suporterilor stelişti, care au aplaudat formaţia din Urziceni la finalul meciului: "Trebuie felicitate toate echipele din Liga I, deoarece au făcut din acest campionat o competiţie foarte interesantă. În Champions League se vede la televizor ce fel de fotbal se joacă. Pentru noi este o onoare că mergem acolo şi nu vrem să facem de râs fotbalul românesc, pentru că se tot vorbeşte că valoarea acestui campionat o ia în jos".

Mijlocaşul echipei din Urziceni a ţinut să dedice acest titlu tatălui său, care a decedat în urmă cu doi ani. "Tricoul de campion este pentru soţia mea, iar medalia este pentru tatăl meu, care stă să se bucure de acolo de sus pentru realizarea mea", a completat Apostol.

Tiberiu Bălan

Mijlocaşul a precizat că pentru el câştigarea acestui titlul este cea mai mare realizare din viaţă. "Este cea mai fericită zi pentru că am câştigat campionatul. Este primul meu titlu şi vreau să le mulţumesc colegilor, antrenorilor şi prietenei mele, care m-a susţinut foarte mult. Nu ne gândeam la început ce vom putea realiza, însă cu timpul am dovedit că suntem puternici şi am ajuns unde suntem acum", a spus jucătorul.

Bălan a adăugat că antrenorul formaţiei FC Braşov, Răzvan Lucescu, merită felicitat pentru felul în care şi-a pregătit echipa. "Mă aşteptam ca Dinamo să facă paşi greşiţi, însă nu aşa de mulţi, iar acest lucru a fost cauzat şi de faptul că au vorbit prea mult în presă şi nu şi-au văzut de treabă în teren. În schimb, noi ne-am văzut de treabă şi am reuşit să le închidem gura prin rezultatele obţinute", a mai spus mijlocaşul, care a adăugat că şi-ar dori să rămână la Unirea Urziceni, Liga Campionilor fiind visul oricărui fotbalist.

Marius Bilaşco

La rândul său, Marius Bilaşco a declarat că prezenţa în Liga Campionilor este probabil cea mai mare bucurie a vieţii sale. "Nu contează ce adversar vom avea în grupe, însă ştim că vor fi dintre cei mai puternici. Ne bucurăm că facem parte din această elită a fotbalului european. Normal că ne-am temut la 1-0 pentru Steaua, mai ales că am intrat şi puţin timoraţi în joc. Totuşi, până la urmă totul a ieşit bine pentru noi".

Bilaşco a dorit să le mulţumească adversarilor stelişti pentru gestul de la finalul meciului, când i-au aplaudat pentru câştigarea titlului.

"Probabil că aşa se va porni un nou obicei în Liga I pentru că este un gest de fair-play şi ar trebui ca toate echipele să facă aşa, pentru că ar fi foarte frumos. Mulţumim şi noi Stelei pentru punctele adunate de-a lungul timpului în cupele europene, pentru că şi datorită lor noi vom juca în Liga Campionilor. Acum a venit rândul nostru să petrecem şi o vom ţine tot aşa timp de o lună", a mai spus jucătorul.

Dacian Varga

Mijlocaşul Dacian Varga a menţionat că probabil abia joi dimineaţă va realiza performanţă obţinută în această seară.

"Încă nu realizez că sunt campion, probabil că mâine dimineaţă când mă voi trezi, voi realiza acest lucru. Dacă voi continua la Unirea Urziceni, mi-aş dori să jucăm cu Barcelona în Liga Campionilor, să joc împotriva lui Messi, care este idolul meu şi să fac schimb de tricouri cu el. Gestul Stelei de la final, a fost unul frumos, s-a văzut pe teren că a fost un joc pe viaţă şi pe moarte, nu cum au declarat alţi preşedinţi că Steaua va veni cu echipa a doua sau a şaptea sau cu copii. Îmi doresc din tot sufeltul să rămân la Unirea Urziceni, dar nu depinde de mine. Îi urăm «La mulţi ani!» şi patronului Bucşaru şi cred că i-am făcut cel mai frumoas cadou, a muncit şi el foarte mult pentru banii din Liga Campionilor şi cred că a meritat locul 1. Era normal ca după muncă să vină şi răsplata", a spus jucătorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici