Mihai Stoica: Nu vom fi întâmpinaţi cu pizza la Napoli, ci cu ostilitate şi încrâncenare

Managerul general al echipei Steaua, Mihai Stoica, a declarat, vineri, că gruparea pe care o reprezintă va fi întâmpinată cu ostilitate şi încrâncenare la Napoli, pentru formaţia antrenată de Walter Mazzarri fiind cel mai important meci al anului.

18 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Nu vom fi întâmpinaţi cu pizza la Napoli, ci cu ostilitate şi încrâncenare

Mihai Stoica: Nu vom fi întâmpinaţi cu pizza la Napoli, ci cu ostilitate şi încrâncenare (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

"Cred că nu vom fi întâmpinaţi la aeroport cu pizza şi cu mozzarella di bufala, ci cu ostilitate şi încrâncenare. Dar pentru astfel de meciuri tinerii se fac fotbalişti, pentru astfel de meciuri merită să suporţi multe. Astea sunt amintirile care rămân cel mai pregnant în memorie. Se va juca pe un stadion arhiplin, sold-out. Napoli îşi odihneşte unul dintre jucătorii determinanţi, pe Ezequiel Lavezzi, pentru meciul cu Steaua. Această partidă este considerată lângă Vezuviu meciul anului. Totuşi nu sunt veşti foarte proaste. Pe gazde va fi exercitată o presiune uriaşă. Noi suntem outsideri, chiar dacă avem două variante din trei, egal sau victorie", a spus Stoica.

Mihai Stoica consideră pe Napoli este favorită certă în confruntarea cu Steaua.

"Jucăm cu Napoli, echipă clasată pe un loc de Liga Campionilor la ora actuală, în condiţiile în care cea mai bună echipă din Europa sezonul trecut e la patru puncte în urma gazdelor noastre (n.r. - Internazionale Milano). Este o echipă redutabilă. Când te pregăteşti să joci împotriva unor jucători cotaţi la 30-40 de milioane, Lavezzi, Hamsik şi Cavani, e normal că nu te poţi considera favorit. Însă Steaua a arătat mereu ceva special în Europa", a adăugat el.

Oficialul stelist consideră că obţinerea calificării în 16-imile Ligii Europa ar fi o performanţă istorică.

"Din păcate sunt multe absenţe, iar Marius şi staful lui au într-adevăr dificultăţi în a alcătui o formulă de start competitivă. Dar sunt convins că băieţii vor face meciul vieţii. Asta nu înseamnă automat şi o calificare. Chiar şi în condiţiile atâtor absenţe sunt convins că putem pune probleme şi să realizăm o calificare chiar istorică aş putea să spun, pentru că vine după o perioadă destul de lungă în care Steaua nu a mai mers în primăvara europeană", a mai spus Stoica.

Managerul a precizat că Steaua are şanse de calificare datorită determinării cu care jucătorii se pregătesc la antrenamente.

"Azi am asistat la un antrenament care mi-a mers la inimă. Dacă băieţii vor reuşi să joace aşa cum s-au pregătit în ultima vreme cred că avem şanse, chiar avem şanse. Cu toate că Napoli este într-o formă extraordinară şi are şi şansă. Au luat un punct nesperat în Ghencea în minutul 98, acum au câştigat în prelungirile prelungirilor o partidă pe care nu se mai aşteptau să o câştige (n.r. cu Palermo, scor 1-0, în etapa a XV-a din Serie A). Poate se va muta şi la noi norocul. Zeiţa Fortuna poate ne va zâmbi şi nouă, că până acum ne-a cam zâmbit ştirb", a menţionat el.

Mihai Stoica a anunţat că sunt şanse mici ca mijlocaşul Cristian Tănase să fie recuperat pentru meciul cu Napoli.

"Sunt şanse foarte mici ca Tănase să fie recuperat. Indiferent că această partidă e foarte importantă, pentru că poate salva mult din ceea ce s-a greşit sezonul ăsta, nu putem să riscăm. E un jucător important şi adevăratul Cristi Tănase o să fie în returul acestui campionat. Asta o promit", a afirmat el.

El a adăugat că a primit informaţii din partea unor suporteri stelişti că vor fi prezenţi la Napoli, indiferent de riscuri.

"Eu am făcut apel ca suporterii să nu vină, dar sunt unii suporteri care iubesc atât de mult această echipă încât îşi riscă până şi integritatea corporală atunci când vor să însoţească şi să urmărească partide cu un asemenea grad de interes. Sunt oameni care mi-au spus că riscă să îşi piardă şi viaţa doar să meargă cu Steaua la Napoli. Cei pe care am încercat să-i conving să nu meargă mi-au spus că nici nu se gândesc la aşa ceva", a relatat el.

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a anunţat că a discutat cu oficiali din Napoli despre siguranţa suporterilor români la meciul de miercuri.

"Noi am avut discuţii cu responsabilii poliţiei din Napoli, am avut discuţii cu responsabilii clubului din Napoli. Trebuie luate măsuri de siguranţă, de precauţie. Cred că ar fi mai bine pentru suporteri să nu vină dacă vor să se deplaseze în mod neorganizat", a spus Argăseală.

Formaţia Steaua întâlneşte, la 15 decembrie, în deplasare, echipa Napoli, în ultimul meci al Grupei K din Liga Europa, transmis în direct de Pro TV. Steaua are nevoie de cel puţin un egal în partida cu Napoli pentru a reuşi calificarea în 16-imile Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici