Mihai Stoica: Să ni se spună că meciul nu se joacă, nu să stăm ca imbecilii în catonament

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat că e de acord ca meciul cu Concordia Chiajna să fie amânat, dar ar dori să primească un document oficial din parte LPF sau FRF pentru a putea schimba programul echipei.

108 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Să ni se spună că meciul nu se joacă, nu să stăm ca imbecilii în catonament

Mihai Stoica (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

"Nu am niciun fel de problemă, să ni se spună că jucăm pe 31 decembrie. Eu nu am nicio problemă cu Chiajna, are dreptate Ionuţ Chirilă, e normal să nu se joace, dar să mi se spună că nu se joacă. Nu să stăm cu jucătorii ca nişte imbecili în cantonament. Măcar acum, la ora asta să ni se spună «domnule nu jucaţi». Foarte bine, ok. Să ştim şi noi ce spunem suporterilor. Dar pe ei nu-i interesează soarta suporterilor. Poate vor să plece oamenii la mare de astăzi", a declarat Stoica, la DigiSport.

Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Ionuţ Chirilă, a declarat, vineri, la Sport.ro, că gruparea ilfoveană a solicitat în scris LPF şi FRF amânarea meciului cu Steaua, pe care LPF intenţionează să-l programeze, sâmbătă, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în etapa a treia a Ligii I.

"Am invocat nişte articole şi cerem în al 12-lea ceas să se respecte nişte regulamente. Acum jumătate de oră cred că au primit-o şi LPF şi FRF. O echipă nu poate fi pregătită mâine pentru un joc cu Steaua, în situaţia în care suntem noi acum. Regulamentar acest meci nu se poate disputa mâine (n.r. - sâmbătă). Noi cerem reprogramarea meciului la o dată ulterioară pe care o stabileşte LPF. Ne supunem oricărei decizii când vor, săptămâna viitoare, peste două, peste trei, dar nu poţi juca un meci când decizia TAS a venit vineri, la ora 12.00", a spus Chirilă.

Ionuţ Chirilă a menţionat că în adresele trimite LPF şi FRF, Concordia Chiajna a invocat articolul 13, alineatul 6, din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, care prevede următoarele: "Programul jocurilor oficiale (stadionul, ziua, ora de începere) se afişează pe site-ul FRF (www.frf.ro), pe cel al CCA (www.frf-cca.ro) sau pe cel al LPF (www.lpf.ro), după caz, cu minim 2 zile înaintea datei de desfăşurare".

TAS a anunţat, vineri, că a obligat Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.

Steaua a precizat că, în urma deciziei TAS de a retrograda FC Rapid în Liga a II-a, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf va juca sâmbata, de la ora 21.00, împotriva CS Concordia Chiajna, partida contând pentru etapa a III-a a Ligii I. Jocul va fi programat în exact aceleaşi condiţii cu cel iniţial, împotriva Rapidului, la ora 21.00, pe Arena Naţională, a adăugat sursa citată.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conform programării meciurilor din etapa a III-a, Rapid trebuie să joace, sâmbătă, de la ora 21.00, cu Steaua, în deplasare, pe Arena Naţională. Surse din cadrul clubului Steaua au declarat pentru MEDIAFAX că până vineri se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete la acest meci. Rapid a jucat deja două partide, scor 1-2, cu FC Vaslui în deplasare şi 1-1, cu Viitorul Constanţa acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici