Mihai Stoichiţă: Jucătorii noştri au arătat că se poate câştiga şi fără oamenii de bază

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Mihai Stoichiţă, a declarat, vineri, după victoria împotriva grupării FC Braşov, scor 1-0, că elevii săi prezenţi pe gazon au demonstrat că pot câştiga şi fără coechipierii lor de bază.

23 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoichiţă: Jucătorii noştri au arătat că se poate câştiga şi fără oamenii de bază

Mihai Stoichiţă: Jucătorii noştri au arătat că se poate câştiga şi fără oamenii de bază (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"A fost un meci greu, câştigat meritat de noi. Jucătorii şi-au demonstrat valoarea, au arătat că se poate câştiga şi fără oamenii de bază. E un rezultat care mă mulţumeşte şi care ne ţine în cursa pentru titlu. Felicit echipa Braşovului, a arătat ca o formaţie extraordinar de puternică şi cu atitudine de a juca împotriva Stelei. Sunt bune aceste jocuri, ne antrenează pentru viitor. Îmi felicit jucătorii pentru inteligenţa de care au dat dovadă! Am avut o echipă care a jucat la sfârşit cu un junior pe teren şi cu atât de hulitul Tudose, care a evoluat pe două posturi, unul dintre ele într-o poziţie cheie, cea de mijlocaş central. Îmi pare rău pentru ieşirea mea de la sfârşit, dar arbitrul de linie a fost total răuvoitor la acea fază. Îmi pare rău pentru el, deoarece putea strica munca unei echipe. E inadmisibil să facă asta cu zâmbetul pe buze", a comentat Stoichiţă, trimis în tribună în minutul 89, pentru proteste.

Antrenorul a mai spus că atmosfera din tribune nu ajută echipa: "Cred că este o situaţie cel puţin ciudată acum în Ghencea, suntem o echipă care nu mai are acea susţinere pe care o avea. Acum, avem acasă un disconfort. Sunt unii oameni care vin la stadion, dar nu ne iubesc; nu ştiu ce urmăresc ei. E foarte greu să faci performanţă în aceste condiţii, este o presiune în plus pentru noi. Tănase a fost contestat, dar el are o imagine extraordinară, e văzut ca un mare talent şi este foarte greu să vină mereu cu ceva în plus. A fost foarte util echipei, însă lumea nu te iartă, trebuie să fii sclipitor la orice meci. Parpas şi Jelev sunt jucători utili, care nu-şi merită invectivele din partea unor oameni de la alte echipe. Iar statistica arată că, de când joacă ei, adversarii noştri au avut puţine ocazii de gol. Mi-a fost foarte uşor să alcătuiesc azi echipa, mi-au rămas pe bancă trei fundaşi centrali, un atacant şi doi copii. Pe Pleşan ţin să-l felicit, a jucat foarte bine. L-am schimbat pentru că vine după o perioadă în care nu a jucat".

Mihai Stoichiţă a explicat şi de ce Steaua s-a mulţumit să apere avantajul de pe tabela de marcaj, în finalul partidei: "Ţinând seama de contextul în care ne aflăm, sunt mulţumit de cum am jucat astă seară. Nu se poate să câştigăm mereu cu 7-0, toate meciurile sunt pe muchie de cuţit în acest campionat. Au tras de timp şi marile echipe, sunt alţii care nu au făcut asta şi au pierdut".

Stoichiţă a comentat şi accidentarea jucătorului său, Janos Szekely, absent în meciul cu FC Braşov, sperând că mijlocaşul va reveni în două-trei săptămâni: "Marţi sau miercuri, Szekely va efectua o artroscopie. Sper să nu fie ceva grav şi să revină în două-trei săptămâni. E o pierdere grea pentru noi, trebuie să strângem din dinţi şi să-l ajutăm cum putem".

Referitor la absenţa finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, de la stadion, tehnicianul a spus că nu a discutat cu el pe această temă. "Nu am vorbit cu patronul astăzi, vorbesc destul de rar cu el. Este un tip credincios, acum e cu familia, e Vinerea Mare, dar probabil a urmărit meciul la un televizor, nu cred că a rezistat să nu-l vadă. Îi urăm şi lui, şi suporterilor Stelei un Paşte fericit!", a spus Stoichiţă.

Echipa Steaua Bucureşti a învins, vineri, pe teren propriu, scor 1-0 (1-0), formaţia FC Braşov, într-un meci din cadrul etapei a XXV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici