Mii de fani au ovaţionat-o pe Semenya la revenirea în Africa de Sud - VIDEO

Mii de fani au ovaţionat-o, marţi, pe atleta Caster Semenya, tânăra campioană mondială sud-africană la 800 de metri, care a creat multe controverse la CM de la Berlin, fiind suspectată că ar fi hermafrodită, la sosirea pe aeroportul Johannesburg.

10 afișări
Imaginea articolului Mii de fani au ovaţionat-o pe Semenya la revenirea în Africa de Sud - VIDEO

Mii de fani au ovaţionat-o pe Semenya la revenirea în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prima noastră Doamnă a sportului", era scris pe una din multiplele bannere purtate de suporteri, care şi-au reafirmat sprijinul pentru tânăra atletă. "Sută la sută femeie feminină", era notat pe un altul.

"Ea este eroina noastră. Aceasta este fiica noastră din Africa, nu există nicio îndoială asupra acestui lucru" a declarat Michael Masdmola, care provine din regiunea rurală Limpopo, de unde este originară şi Semenya.

Entuziasmul acestei primiri a emoţionat-o pe Semenya, care a afişat un zâmbet larg în mijlocul sportivilor ce au făcut parte din delegaţia Africii de Sud pentru CM de la Berlin. Revenirea în ţară a atleţilor sud-africani a fost difuzată în direct de televiziune.

"Îţi mulţumin că ai făcut să plutească atât de sus drapelul ţării noastre. Îţi mulţumin că ai pus din nou Africa de Sud pe harta lumii", a declarat ministrul pentru femei, copii şi persoane cu handicap din Africa de Sud, Noluthando Mayende-Sibiya.

AsociaÅ£ia sud-africană de atletism (ASA) a anunÅ£at, marÅ£i, că identitatea sexuală a atletei Caster Semenya "nu a fost niciodată pusă în discuţie", până la CM de la Berlin.

Campioana mondială la 800 de metri nu a fost testată niciodată pentru stabilirea sexului înainte de CM din 2009 "pentru că nu au existat niciodată probleme", a declarat preşedintele ASA, Leonard Chuene.

"Nu am avut nicio indicaţie care să ridice un semn de întrebare asupra identităţii sale sexuale", a spus Chuene, într-o conferinţă de presă. Atleta în vârstă de 18 ani s-a aflat şi ea alături de Chuene la această conferinţă de presă, dar nu a avut oportunitatea de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor.

Mii de fani au ovaţionat-o pe Semenya la revenirea în Africa de Sud

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a cerut ca o comisie de experţi să întocmească un dosar privind sexul sportivei sud-africane, suspectată că ar fi hermafrodită. Semenya, în vârstă de 18 ani, era o necunoscută în urmă cu câteva luni. Rezultatelor specialiştilor vor fi cunoscute peste câteva săptămâni.

"Fiecare sud-african, în special femeile, trebuie să fie alături de Caster şi să respingă insinuările privind sexul ei", a precizat Dlamini Zuma.

Asociaţiile pentru femei şi tineret au programat, pentru marţi, în oraşele din Africa de Sud, mai multe manifestaţii de protest faţă de decizia IAAF.

Semenya s-a impus, miercuri seară, în proba de 800 metri de la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin, cu un minut, 55 de secunde şi 45 de sutimi, egalând cea mai bună performanţă mondială în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici