Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe legendarul Pelé

Legenda fotbalului brazilian Pelé a fost condus pe ultimul drum marţi, după o procesiune funerară pe străzile din Santos, în statul Sao Paulo, urmând să fie înmormântat într-un cimitir vertical cu vedere spre teren, potrivit Independent.

237 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe legendarul Pelé

Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe legendarul Pelé

Sicriul legendei braziliene a fost transportat de pe stadionul lui Santos la un cimitir vertical, cu vedere spre teren, la cinci zile după ce Pele a murit din cauza cancerului de colon, la vârsta de 82 de ani.

Legenda fotbalului brazilian Pelé a avut parte de o procesiune la care au participat mii de oameni, pe străzile din Santos, în statul Sao Paulo.

Pelé, considerat de mulţi drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile, a murit de cancer la colon pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, El a fost depus pe stadionul din Santos de luni până marţi după-amiază (3 ianuarie). Mii de localnici au venit să îi ofere ultimul omagiu, iar printre cei care i-au adus un omagiu s-a numărat şi noul preşedinte brazilian Lula.

Fostul atacant şi triplu câştigător al Cupei Mondiale, al cărui nume complet era Edson Arantes do Nascimento, a fost apoi transportat printr-o procesiune la cimitirul vertical Memorial Necropole Ecumenica, unde a fost înmormântat la etajul nouă, cu vedere spre terenul de joc al stadionului Urbano Caldeira din Santos.

Pe drum, sicriul lui Pelé a trecut prin faţa casei mamei sale, Celeste, în vârstă de 100 de ani, înainte de o înmormântare privată la cimitir.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pele,
legendă,
fotbal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici