Minaur Baia Mare şi CSM Focşani s-au calificat în optimile EHF European Cup la handbal masculin

Echipele româneşti de handbal masculin CS Minaur Baia Mare şi CSM Focşani s-au calificat sâmbătă seara în optimile EHF European Cup, ambele reuşind să acceadă la limită în faza următoare, în faţa adversarelor din Serbia, RK Partizan Belgrad, respectiv Islanda, Haukar.

304 afișări
Imaginea articolului Minaur Baia Mare şi CSM Focşani s-au calificat în optimile EHF European Cup la handbal masculin

Sursa Foto: YouTube / HaukarTV

Minaur Baia Mare a început manşa retur cu un handicap de 4 goluri, după ce săptămâna trecută fusese învinsă la Belgrad cu 30-26 (15-13). Pentru a se califica, băimărenii aveau nevoie de o victorie la 4 sau 5 goluri, pe care au obţinut-o după un meci plin de dramatism, pe care l-au rezolvat abia în a doua parte a reprizei secunde.

Golgheterul băimărenilor şi motorul echipei în acest meci a fost cehul Milan Kotrc, care a marcat 12 goluri, din care 6 de la linia de 7 metri. S-a evidenţiat şi portarul Barna Buzogany, care a avut 10 intervenţii reuşite.

Minaur s-a impus cu 28-23 (12-10) şi a obţinut meritat calificarea în faţa celor de la RK Partizan Belgrad.

Cealată echipă românească implicată în această fază a competiţiei, CSM Focşani, a pierdut partida din deplasare, din Islanda, în faţa celor de la Haukar, cu scorul de 27-26 (10-14), însă au obţinut calificarea datorită victoriei de pe teren propriu, din urmă cu o săptămână, cu 28-26, scorul general fiind astfel 54-53 pentru moldoveni.

CSM Focşani a făcut o primă repriză liniştitoare, intrând la vestiare cu un avans de 4 goluri. Finalul meciului a fost unul tensionat, islandezii reuşind să marcheze în ultimul minut 3 goluri. Din fericire, Krstevski a marcat şi el un gol important, în condiţiile în care focşănenii au jucat cu 2 oameni mai puţin ultimul minut.

Golgheterul moldovenilor a fost Bogdan Raţă, cu 6 goluri.

Potaissa Turda, a treia echipă care reprezintă România în şaisprezecimi, va juca pe teren propriu meciul retur cu kosovarii de la KH Besa Famgas. În prima manşă, turdenii au fost învinşi cu 30-28.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici