Miniştrii spanioli şi presa critică sărutul indecent al preşedintelui federaţiei spaniole de fotbal

Preşedintele federaţiei spaniole de fotbal a fost criticat de miniştrii guvernului pentru că a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul festivităţii de premiere la Cupa Mondială de fotbal feminin.

901 afișări
Imaginea articolului Miniştrii spanioli şi presa critică sărutul indecent al preşedintelui federaţiei spaniole de fotbal

Miniştrii spanioli şi presa critică sărutul indecent al preşedintelui federaţiei spaniole de fotbal

Hermoso a fost auzită spunându-le colegelor de echipă, după aceea, în vestiar, că "nu i-a plăcut", într-o înregistrare video postată pe Instagram şi YouTube de ziarul El Mundo şi de alte instituţii media.

Sărutul a avut loc în timp ce Luis Rubiales, preşedintele federaţiei spaniole de fotbal, distribuia medaliile de aur echipei Spaniei, după victoria cu 1-0 în faţa Angliei, duminică.

Hermoso a minimalizat ulterior incidentul într-o declaraţie trimisă de federaţie agenţiei spaniole de presă EFE.

"A fost un gest reciproc, total spontan, provocat de bucuria imensă de a câştiga o cupă mondială. Eu şi "prezidentul" avem o relaţie excelentă, comportamentul său cu noi toţi a fost întotdeauna de 10 şi acesta a fost un gest natural de afecţiune şi recunoştinţă".

Întrebată din nou despre incident la postul de radio spaniol COPE Radio, ea a spus "Mi-aş dori să se creeze (controverse) care să implice pe altcineva, sunt campioană mondială şi asta este ceea ce contează."

Între timp, Rubiales i-a denunţat pe cei care au chestionat comportamentul său ca fiind "idioţi".

"Sărutul cu Jenni? Sunt idioţi peste tot. Când doi oameni au un moment de afecţiune care nu înseamnă nimic mai mult, nu poţi să asculţi de idioţenii. Noi suntem campioni, asta este", a spus el, potrivit Radio Marca, citat de Reuters.

Cu toate acestea, miniştrii şi o parte a presei au fost furioşi pe acest gest.

Ministrul interimar al Culturii şi Sportului, Miquel Iceta, a declarat luni, la postul de radio RNE, că sărutul a fost inacceptabil şi i-a cerut lui Rubiales să dea explicaţii şi să-şi ceară scuze.

Un sărut neconsensual este "un tip de violenţă sexuală pe care o suferim zilnic toate femeile, care era până acum invizibilă şi pe care nu o putem normaliza", a declarat ministrul interimar al egalităţii de gen, Irene Montero, pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Ministrul interimar al drepturilor sociale, Ione Belarra, care face parte din partidul lui Montero, a întrebat "dacă fac asta cu toată Spania la vedere, ce ar putea face în privat?".

Luni dimineaţă, un articol din ziarul spaniol El Pais a fost intitulat: "Lui Jenni nu i-a plăcut sărutul şi nici nouă nu ne-a plăcut" – descriind gestul ca fiind "o intruziune, o invadare a vieţii private, o agresiune".

Problemele de gen sunt un subiect puternic în Spania. Guvernul condus de socialişti a prezidat o serie de reforme juridice privind schimbarea de gen, avortul şi munca sexuală, dar o lacună în legea privind consimţământul sexual a permis violatorilor să scape de închisoare, ceea ce a dus la o pierdere electorală semnificativă a partidului de extremă stânga Podemos al lui Montero, aflat în coaliţia guvernamentală, la alegerile din iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici